onsdag 31 mars 2010

Det blev en limpa i alla fall.....

ASCOOLT! Kolla Julia Skotts bilder i hennes projekt för ökad kroppsmedvetenhet; tror de flesta av oss har nåt att lära sig där?

Av gårdagen blev mest ingenting sen, jag bakade en limpa och skrev en ansökan, men kom aldrig iväg till själva mötet. En nära anhörig till en av de mina lämnade henne och hennes syskon igår. Har suttit hela morgonen och filat på ett inlägg för att bli av med ilska, sorg och frustration men samtidigt inte lämna ut någon, men det går inte... För en gångs skull ska jag försöka med det jag är sämst på- att vara tyst! Ibland räcker inte orden till, och det är nog han den förste att skriva under på.

Jag vet att du är i himlen nu- ditt helvete var på jorden!

tisdag 30 mars 2010

Jag är bedrövlig!

"Jag har sett människor som är trögare än jag - och sävligare... och till och med stillsammare, lojare och latare än jag. Men de var döda."

Detta citat droppades av den oefterliknelige Mark Twain. Helt otroligt- killen har varit död hur länge som helst och lyckas ändå sätta ord på min tillvaro år 2010. Jag gör inte ett SMACK om dagarna!! Igår skulle jag skriva en ansökan, men av nån anledning blev det inte så. När Dr Evil kom hem och frågade vad jag gjort, så kunde jag inte ens svara på det för jag vet faktiskt inte? Hela dagen gick och jag har inte gjort nåt spårbart överhuvudtaget!

På kvällen sedan började jag läsa en bok, och kunde inte lägga den ifrån mig förrän den var slut. Häpp- dygnets enda slutförda uppgift!

Idag ska jag på mitt första möte på Trygghetsrådet. Har jag plitat ihop en bra ansökan för att ha med mig dit som exempel på hur jag marknadsför mig själv? Nej.... Har jag borstat tänderna än? Nej.... Har jag ens funderat på hur jag ska börja min ansökan? Nej..... Har jag surfat Aftonbladet, bloggar, Facebook, brödrecept och min mail? Ja. Men det är också allt jag gjort de senaste veckorna!

Läser om alla andra i bloggar och på Facebook som far runt som skållade råttor nu inför påsk för de ska ha hem hela släkten, anordna påskäggsjakt för sina små telningar, slakta fåret de kärleksfullt fött upp under året för att kunna stoppa sin egen korv, köpa 14 kg godis för att göra minipåskägg till grannskapets barn, stryka sina gardiner som ska hängas framför de nyputsade fönstren samt kammat sina husdjur varje kväll för de behö-ö-ö-veeeeer det den här årstiden. Min enda uppgift inför påsk var att införskaffa ett trepack av H&Ms extratjocka gosiga strumpor till min underbara svärmor. Har jag gjort det? Nej. Är jag en dålig människa? Ja, tämligen får man nog säga?

Jag har sett människor som är trögare än jag - och sävligare... och till och med stillsammare, lojare och latare än jag. Men de var döda. P.S De luktade dock lite värre än jag.


Är inte Mark förresten påfallande lik Tom Selleck?

fredag 26 mars 2010

Enkelt, på gränsen till genialt!

Eftersom jag för tillfället inte har nåt liv överhuvudtaget, så är det ganska små saker som gör mig glad och upprymd. Som t ex detta: portionering av majonnäs direkt från tuben!! Det är ju genialiskt!

Det kan tänkas vara en försumbar grej för mänskligheten, men för en flicka som i sin svunna tonår lyckades sätta i sig 5 kg majonnäs på två och en halv månad (med bistånd från Lilla Pullan dock!) så är det här STORT! Jag älskar majonnäs, men numera har det ju en betydligt större tendens att sätta sig runt midjan, och det är svårt att få den exakt rätta mängden- inte så mycket att det rinner över (läs "sätter sig runt min mage") men inte heller så lite att man inte känner det där lilla vinägerstinget.


Det här kommer göra mig lycklig hela fredagen=)

torsdag 25 mars 2010

Ännu mer vår med Purple Haze

Hur underbart som helst! Som gammal Hendrixfantast så måste jag faktiskt erkänna att jag började dansa runt här i köket=)




UPPDATERING: den här var riktigt cool den också- och dessutom min favoritlåt all times och då gör det inget att det är lite falskt ibland, killen är ju jättejättesöt ju!

Jag hörde massa fåglar!

Så här fint gjorde jag och Odd Molla igår efter att hon varit och klippt sig! Vi köpte även en trollhassel som påskris (vanligt påskris är ju tyvärr väck med tanke på Mumlans allergi) och fjädrar är ju också bara att glömma då krigarkissarna skulle fälla det hela på mindre än två minuter. Kan i efterhand meddela att alla de små fina, handgjorda ulliga duniga kycklingarna också är ett minne blott numera....

Det är vår i luften och jag har äntligen varit och inhandlat den vita tunika från HM Garden Collection som jag väntat på så himla länge. I alldeles för tunn jeansjacka cyklade jag sen upp till gamla jobbet för att luncha med Yeahnnie och Konkurrentkonsulten. Mycket trevligt, även om jag och Yeahnnie inte kunde avhandla riktigt allt skvaller vi tänkt oss. Men det tar vi mailledes eller ännu bättre över ett glas AW-rosé =) Nu tänker jag bara ta en lugn och skön eftermiddag och leta rätt på chokladen jag läste om nånstans- Chili&Cherry! Nån som testat?

Annars, om man inte vill äta goda saker kan man göra en Malenami. Ascoolt and I will try this at home (förslagsvis en dag när Dr Evil inte är hemma)!!

Thank you for listening, over and out....

onsdag 24 mars 2010

OMG vad jag tydligen handlar??

Herregud. Jag måste sluta shoppa? Insåg just när jag satt och betalade räkningarna att jag kan både HMs bankgironummer och mitt OCR dit utantill.....

Bättre och rättning i leden

Nu mår jag betydligt bättre (efter en liter vatten- skumt va?) och kan till och med läsa min favoritmatblogg Husmorsorna samt fundera på vad jag ska baka för bröd idag utan att vilja kräkas.

Men det blir soppa till middag idag. Basta.

Har dessutom en rättelse att göra: Skitsyster d ä mat var inte alls för salt. Det var ytterst gott. Jag kan tänka mig en matlåda? Inte idag dock....

Ååååånej!!

Kan vara alla saffranssemlorna igår (jupp, jag lyckades övertala Odd Molla!), den nya kaffesorten som verkligen smakar som mumifierade bävrar som pulvriserats, rostats, kryddats med pottaska och sen ytterligare bränts till kolatomsnivå, anblicken av mig själv i spegeln denna arla morgonstund eller helt enkelt bara maginfluensan som går just nu, men jag mår verkligen jätteilla!

I värsta fall får storasyster följa med lillasyster till frisören i eftermiddag. Det känns som nånting som kan sluta riktigt intressant i hårväg, men just nu vill jag verkligen inte ens lyfta huvudet från köksbordet. Ska ta mig till sängen så fort jag uppbådat lite energi. Och jag som har massor att göra idag=(

Philemon Arthur and the Dung – Jag Mår Så Illa

tisdag 23 mars 2010

Är det påsk så är det=)

Fantastisk genpool jag fört vidare


Som alla vet men få erkänner, så är jag kass på att laga mat. Dock besitter jag en fantastisk kreativitet, som ofta uppväger detta sorgliga faktum? Detta, t ex är ett exempel på dagens lunch. Det är en stekt bit av en död lax, kokt broccoli, stekt svamp samt det kokta ägget jag glömde i morse och Kelda thaisoppa som sås för jag orkar inte göra nåt annat. Vid närmre eftertanke så tror jag sparrissoppan varit godare, men man tager vad man haver som vargjägarna dessvärre brukar säga. Gott och nyttigt- halleluja!

I eftermiddag ska Odd Molla baka lussekatter.
  1. Molla GILLAR lussekatter
  2. När det är påsk ska man äta gula saker
  3. Mamman gillar också lussekatter
  4. Det är russin i. Det är nyttigt med torkad frukt
Jag ska försöka övertala henne att låta åtminstone halva degen bli saffranssemlor i stället, men jag ser faktiskt lite fram emot lussekatter också? Undras om de smakar bra ihop med kycklingjuice? *påskmust. Paketen med apelsinjuice har ju apelsiner på, äppeljuicen äpplen på, så enligt mina barns logik är påskmust kycklingjuice. Punkt* Lite kul är även att gudmor Caroline kommer idag, vi ses alldeles för sällan så varje gång det trots allt blir av är lite av en fest- och fest firas bäst med lussekatter, åtminstone om Molla får bestämma och det får hon för det är hennes gudmor.

Återkommer med rapport senare! Thank you for listening, over and out.

måndag 22 mars 2010

Empati på tub ger nya friska tag!

Min soliga roliga helg blev inte så glad som jag tänkt mig.... Förutom den fullkomligt urtrista plikten att stå i kiosken på handbollscupen (tack och lov var Dr Evil med, annars hade jag nog fallit i koma tror jag) så tycker jag det är jobbigt att se Odd Mollas matcher, på nåt sätt ser jag hennes sårbarhet mycket mer när hon är i såna sammanhang och jag kan nästan inte bärga mig- jag satt på fullt allvar och kände att jag ville gå ut på planen och dra tag i armen på en ful mager vampyrunge som stod och väste åt min dotter, för att inte tala om ledarna: jag vet att de bestämmer, det är deras planhalva och inte min och det är nyttigt för Molla med lagsport, men det skär i hjärtat när de skriker åt henne att hon måste koncentrera sig- hon kan ju inte det! Hon ser bollen och hon vet att hon ska ta den, men när de skriker åt henne att samtidigt hålla positionen, vara med, kolla fotarbetet och joooobbbaa-frammåt-nurå-tjejer så slår det slint i hennes vackra huvud, hon fryser till och vet inte vart hon ska ta vägen? Och för mamma gör det jättejätteont att inte kunna ta smällarna och parera hennes väg, för mig spelar det ingen roll att det kanske är bra för henne- det gör ont i henne när de får henne att känna sig korkad och det gör ont i mig med!

Sen var det släktmiddag.... Jag gillar mina systrar och mina svågrar, men min mamma är lite..... ska vi säga virrig just nu, för att använda ett snällt ord? Förvånande nog så gick det ganska smärtfritt, det var bara vi som drabbades av utspelen- mest husets värd, den stackars Skitsvåger d ä- och inte en enda gång var det Reinfeldts fel att maten var för salt, eller di däringa kommunhussvinen som bara skor sig på andras fel att det snöade, och inget om stackars vårdtagare som måste bo åtta stycken i en skokartong medans enhetscheferna smörjer kråset- hon var inte ens hatisk mot ingenjörer under hela middagen! Men det gör henne bara uthärdlig- inte till ett trevligt sällskap.

Men nu är det måndag, soliga roliga måndag istället och det är nya friska tag! Jag har avnjutit massage och låååångt frisörbesök. Har en frisörskola i närheten, och de små rara tjejorna (är bara såna, har inte sett en enda kille faktiskt nån gång där?) är supergulliga, valpiga och snavar över varandras fötter för att få pyssla om en- man får kaffe och hårbottenmassage och massa snaskigt skvaller om tjejerna på de andra linjerna *bland det bästa jag vet är ju som väl känt att tjuvlyssna på fjortisar, de är så söta så jag bara vill ta hem dem och ha dem i en låda!!*Nu är långa tråkluggen borta och jag ser återigen ut som en glad och pigg kakadua=)

Nu har jag ätit lunch och ska kolla över lunchpromenadsutbudet tänkte jag. Thank you for listening, over and out!

söndag 21 mars 2010

Deja Mu

ASG!!!! Söta Therese gav mig dagens största garv när jag beklagade mig förut. -Asså.... du vet vad man säger? If life gives you cows- make burgers! Detta underbara konstaterande tycker jag går bra ihop med mitt gamla favoritcitat:
"Dej´a Mu- känslan av att ha hört kossan tjata förut"


Lösning


Fantastiskt. Man kan visst hyra allting? Antingen kan man hyra sig en sjuksköterska om man är lagd åt det hållet, eller så kan man hyra sig ett vrak. Kanon om man som singel är trött på tjatet om att man äntligen borde stadga sig, bara att hyra in värsta uteliggaren och presentera som sin nya partner på släktmiddagen?


Men TITTA vad jag mer hittade! Yippi-kay-ey!


*JA jag är fortfarande sur*


lördag 20 mars 2010

Handbollsmorsa med kioskansvar

Jag hade glömt den här lilla detaljen när jag föreställde mig min sköna, soliga roliga lördag....

Tävling hos Dreams of Pearls

Ska passa på att tipsa om att man kan vinna en jättejättecool retro ring från Dreams of Pearls! Aporopå trevlig lördag menar jag=)

Jag är nära döden jämt

Den här blir banne mig aldrig för gammal??

Ha en underbar lördag allihop- det tänker jag ha!=)

fredag 19 mars 2010

Har du en krabba i fickan eller är du bara glad att se mig?

Aaaaaj?? Hur i hela fridens namn tänkte han här? Alltså, ska man stjäla saker får man väl ändå göra det med urskillning? Och med tanke på att han stal den åt sin flickvän; vad blev raggningsrepliken? "Har du en krabba i fickan eller är du bara glad att se mig?"

Apropå
mitt Björginlägg så kom Dr Evil hem nu för en stund sen.... Jag gillar Björg för de ganska kaxiga smyckena, det är citat som man oftast förknippar med rebeller och coolingar i filmer. Det är lätt att glömma bort den kärlek som ofta både ligger bakom och som går att tolka in. Det finns en berlock som verkligen beskriver allting Dr Evil är för mig.

You had me at hello


För det var verkligen så. Han sa hej, och jag var fast. Det tog ett tag att få honom att inse den väldigt uppenbara sanningen om att vi var gjorda för varandra, men jag hade inga som helst tvivel från dag 1. Illa men sant? Sicken tur att det gick att övertala honom- eller rättare sagt vilken tur att jag har en sån grym övertalningsförmåga! Men men, är man gammal säljare så är man=)

Björg till QFE för jag är så bra!!

Jag fyller snart år. I min almanacka står det med tydliga bokstäver: "Glöm inte att köpa ett fint Björgsmycke till Mia för Mia är så himla bra!" Tanken var att jag skulle få det i födelsedagspresent från mig själv=) Dock kunde jag inte hålla mig eftersom det är 30 % på alla Björgsmycken i min lokala affär just nu- så nu har jag köpt ett! Tyvärr fanns inte just de hängen jag ville ha utan det blev själva läderbandet, men det gör å andra sidan ingenting för jag hade ändå inte löst ut allt på en gång, det här är en goding jag vill suga på länge och hitta precis de favoriter som passar just mig. I stället tog jag en snabbsväng till den lilla hantverksboden längre ner och köpte lite billiga hängen så länge- varav ett en tämligen exakt kopia av denBjörg-nyckel jag stått och tummat på! 15:- istället för 350:-, jag kan leva med att det är en fejk och istället lägga pengar på klockrena citat som "Even when I´m wrong I´m right", eller varför inte "I tried being resonable. I didn´t like it."

Ber om ursäkt för den dåliga bilden- mobiljävel säger jag bara!!! *och tuggar lite på tvålen*

Sen vill jag passa på att klaga över att min kusin tänker överge oss och flytta till Finland. Jävla han. Ett muminluder är vad han är! *med referens till Hey Baberibas parodi på familjen Gardell/Levengood* Vafalls? Hur kan man göra så mot människor, som Odd Molla brukar säga?

Hempa kom heeeeem, för vi längtar efter diiiiig....

onsdag 17 mars 2010

Hmm...

Så här ser ALDRIG min mormors rotmos ut?? Hur kunde det gå så fel... nu luktar det öststat i trappuppgången alldeles i onödan:-(


tisdag 16 mars 2010

Skobeklädnad, detta ständiga dilemma! UPPDATERAD!

Jag är på jakt efter ett par kilklackssandaler som går upp en bit på benet i grå mocka- vilket visar sig vara mission impossible bara för att jag vill ha just precis såna??

Kan de här funka i sommar/vår? Men jag tror inte det ändå. De ä liksom inte perfekta?

Barcelona SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Kanske om man korsar dem, samt genmanipulerar klackhöjden lite, med dessa?

Bangkok SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Och PANG här är dem! Nu ska jag bara vänta in DinSko med=)


Men! Egentligen tror jag att det är de här jag vill ha?



måndag 15 mars 2010

Äntligen!

En gammal favorit här hittat hem igen:-) Jag ägde en gång i tiden en sån här, men gav bort den till min favoritkusin för att den var lång och opraktisk.... Nu har jag ropat in en billig från Tradera och klippt av den upptill, jag älskar ju detaljerna nedtill och dragkedja kan jag leva utan!

Tyvärr syns inte den jättefina rundningen nertill- jag tänker inte återge vad Mumlan använde för språk när hon försökte använda kameran i min mobil, men låt mig säga som så att hade jag inte använt kameran själv och vet hur frustrerad man blir hade jag tvingat henne att tvätta munnen med tvål=)


Nu ska jag bara hitta en bra kofta och ha till och så är jag nästan redo för anställningsintervju.... Ska bara hitta nån som vill anställningsintervjua mig med. Har suttit i två timmar nu och "kompetensinventerat". Helt sanslöst att en sån ytterst kompetent, fantastisk, suverän superlativsmänniska som jag är uppsagd?? Arbetsbrist hit och arbetsbrist dit; så otroligt fantastisk som jag är så borde de ju ändå ha sparat på mig i en monter eller nåt? Jisses.... måste nog ta en paus innan jag får storhetsvansinne alternativt kräks av min egen i skrift påstådda förträfflighet tror jag=) Å andra sidan är det lika bra att ligga i medan självförtroendet håller i sig.....

lördag 13 mars 2010

Trinity och bubbel

Igår dök en ytterst efterlängtad Mrs Metal upp! Vi skulle prata tjejiga saker, dricka vin och laga middag som sen skulle avnjutas av födelsedagsbarnet Dr Evil, Skitsyster d ä och Skitsvåger d . Men vi började med en riktigt bra playlist- eller om den var så bra vet jag inte, men vi tyckte det var bra iaf=) 80- Mia&Fia

Av mina f d kollegor fick jag en Voodoll när jag
slutade, och igår tyckte jag och Mrs Metal att det var dags att ta tag i det hela....


Utrustade med varsitt glas bubbel läste vi noga instruktionerna och satte igång:


Nån som försökt andas genom näsan när man dricker bubbel nån gång??? Ok att ta sig an en utmaning i äkta trinityanda, men det där var bara löjligt=)

För Trinity är framgång en självklarhet. Hon är kreativ, målmedveten och inspirerande. Med intelligens, nytänkande och empati som främsta vapen når hon sina mål.

Trinity är inte rädd för att ta sig an en ordentlig utmaning. Men framförallt är hon inte rädd för att lyckas och blir framgångsrik.

Trinity ger dig kraften att lyckas och uppnå dina mål.

Den som lever får se. På måndag ska jag söka inte mindre än tre jobb. Håll tummarna!

fredag 12 mars 2010

En frukost senare...

Gemensam familjefrukost- och det här är resultatet! Var finns lappen "Din mamma jobbar inte här"?

Jag HATAR att ha ett litet kök! Eller så är det kombinationen litet kök och tonåring jag hatar.... Det är iaf tydligt vad som står på mitt schema idag:-(

torsdag 11 mars 2010

The only thing better than a cow is a human! Unless you need milk. Then you really need a cow.

Jag har för lite att göra just nu tror jag..... Därför kollar jag på Fringe! I Fringes parallella världar kan man aldrig ha tråkigt, inte med kloka citat som

"The only thing better than a cow is a human! Unless you need milk. Then you really need a cow. "


Fringe Episode Guide - Fringe

Mera Walter Bishop-citat

Jag tror jag vill gifta mig med Walter när jag blir stor....

Hur man åtgärdar problem

Häromdagen hittade jag Odd Molla i hallen, sådär snyggt fångad som ett rådjur i strålkastarskenet från en lastbil som bara hon kan.

- Mamma!! De här stövlarna är verkligen jättesköna! *bekymrad rynka i pannan uppträder* Fast inte när det är sten i dem. Då är de rätt osköna faktiskt.

Joråsåatt.... Tänk vad mycket skönare skorna är när det inte är sten i dem! Å andra sidan älskar jag hennes förmåga att alltid se positivt på saker och ting, ytterst få saker kan nedslå en Odd Molla i farten- tänk om alla saker här i livet var så lätta att åtgärda som att bara hälla ut lite sten? Men det är precis så lätt min yngsta dotter gör dem: Molla ser aldrig problem eller oövervinnliga hinder, hon ser bara uppgifter hon ännu inte tagit sig an eller delegerat ut till behörig person att lösa=)
[=?utf-8?B?SU1BRzAwMjIuanBn?=-700271]


*på bilden äter hon inte alls godis före maten och försöker dölja det. Som hon förklarade efteråt; hon KÄNDE helt enkelt för att ha händerna för ansiktet, det var väldigt ljust nämligen?*

Oväntat besök

Nån som kollar på Det Okända? Fantastiskt underhållande program. Inte alltid helt trovärdigt, men mycket, mycket underhållande. Det handlar om besök från andra sidan, spöken, skyddsänglar och andra faktabaserade grejer.... Häromveckan hade jag ett övernaturligt moment, ett sånt där där man känner besöket från Andra Sidan. Fast det här var positivt, och inte särskilt mystiskt alls :0)

I höstas dog min gamla kompis M i cancer. Jag tycker det är bittert och orättvist att han fick lämna den här världen, och jag hoppas han gjorde det med ett leende och att han sitter- enligt egen utsago- på ett moln och lirar gura med en Jack Daniels i högsta hugg. M och jag lärde känna varandra när jag var 16 och han nästan 30. Jag och Lilla Pullan brukade sitta barnvakt åt hans barn- men så här vi närmare eftertanke tror jag M behövde barnpassning nästan mer än telningarna! Av nån anledning släppte vi aldrig riktigt kontakten, och med jämna mellanrum kom det ett telefonsamtal eller mail, och det är bara att konstatera att en människa som kan ringa efter 4 år och säga på breeeeed öschöttska "Ja tjena dä ä ja dö!" och man faktiskt vet exakt vem det är kan man bara dyrka!

Som ju sextonåringar ofta är, så var jag vid ett tillfälle ledsen, kränkt och upprörd och tyckte hela världen var skit. Detta utspelade sig i ett större sällskap. M såg detta och drog med mig in på toaletten (nejdå, inte alls så illa som det låter) Där sa han åt mig att snyta mig och sträcka på ryggen.
- Nu ska ja lära dej ett knep förstååru! När du oiiktigt förbannad på nån å du ä lessen, så får du ALDRIG låta dom se dä! Å då gör du så här förrsttåru! Du titter di ooooakt in i ögera å så tänker du på att du sätter en yxxa i pannan på dem, eller kör över dem mä en isblankenmaskin, eller bare att di halkar omkull eller nåt, å så ler du OOIIKTIGT brett! Ja lover dej- di kommer bli så jävvla osäkre å så ä dä du som vinner sen!

Jag var ju i en tämligen jobbig förhandling förra veckan, och gick bet på en för mig viktig punkt. Jag blev inte så ledsen- eller ens förvånad- men däremot så förbannad så jag kände att tårarna steg i ögonen. Jag försökte blinka och gäspa och alla välkända knep, men översvämningen var nära. Men då!! DET KÄNDES SOM OM M VAR MED MIG I RUMMET! Som en doft av brun skinnjacka, folköl, grönt gräs och jävlaranamma, och som en viskning inne i huvudet: - Nu tänker du på nåt ooiktigt löjligt, det här tar du! Jag såg framför mig hur höge herrn mittemot mig stod utan byxor i korridoren utanför uppehållsrummet i nian- sen rätade jag på nacken, såg honom i ögonen och log ooiktigt, ooiktigt brett. Nej, det hjälpte inte, jag fick inte rätt i alla fall, men jäklar så mycket bättre det kändes!!!

Ärligt talat M så tror jag nog du är med mig med jämna mellanrum, jag tror du är med många av oss och speciellt där det finns möjligheter att le ooiktigt brett. För det var det du var bäst på- att le, att skratta och att få oss andra att göra det med! Sov så gott, och glöm inte att knyta fotbollskon innan du- citat- sparkar Gud i arslet!

onsdag 10 mars 2010

Utmaning

Är det ett plus eller minus att få in kopplingar till Lisbet Salander i sitt CV? Med tanke på hur många människor det finns som bara avgudar Stieg Larsson så BORDE det funka??

tisdag 9 mars 2010

Goddamn????

Köpte igår ett par rejäla walkingskor (fatta hur fula såna är?), och firade detta med en- om än inte så himla lång?- promenad igår. *alltså utanför den lilla skogsdungen där jag bor, den har jag gått till leda på sistone* och idag har jag ÄNDÅ ont i skinkan? Har haft usch-i-as-skinka sen jag och Yeahnnie vandrade en ca-timme med powerwalk förra veckan, och det är förbannat irriterande?

Uppenbarligen håller jag på att bli gammal. Tilläggas bör att jag dessutom ätit havregrynsgröt till frukost alla vardagar senaste veckan. Är inte det pensovarning så säg? Till mitt försvar vill jag tillägga att enda sättet att få Odd Molla att inta nån form av frukost är att a) ge henne nåt som består av 50% socker och 40% nåt annat, toppat av 10% socker, alternativt att ge henne gröt. Förbannat tråkigt att koka bara en portion gröt, och jag gillar faktiskt gröt (varvid vi är tillbaka till pensovarningen igen....)

Vad ska jag göra med ischiasskinkan? Några tips?

måndag 8 mars 2010

Uäääääk

Det finns saker man INTE vill hitta i sitt handfat.

  1. Avklippta naglar. Vanligt förekommande i ett hushåll där Odd Molla ingår
  2. Foundation. Alltid förekommande i ett hushåll där Mumlan ingår
  3. Sten. Förekommer i hushåll där båda ovannämnda ingår. "Tjejer, jag lovar att inte bli arg, men kan nån tala om vad som hänt med handfatet? -Vi vet inte. Men nån kan kanske ha lagt sten i det eller nåt?"
  4. En sovande katt. Hår överallt och förr eller senare stopp.
  5. Ölkapsyler. Kommentarer överflödiga.
  6. Sina egna fingrar. Det är ta mig skråen skitäckligt att rensa handfat??

Nu ska jag masa mig iväg till kontoret. Hörde nämligen att det vankas gratis lunch- som arbetslös parasit gäller det att sno åt sig alla fördelar man kan få (och så kan jag kanske förstöra lite stämning genom min blotta närvaro- MOHAHAHAHA). Eller så kan man kanske helt enkelt nöja sig med att konstatera att jag verkligen, verkligen, VERKLIGEN vill ha min blankett till Trygghetsrådet. Det finns så himla många roliga kurser jag vill gå nämligen, känns som om jag inte kan börja fort nog!

Thank you for listening, over and out.....

torsdag 4 mars 2010

Udda Molly

Jag är jättejätteledsen Odd Molly the märke- men jag tycker ni är för dyra!! Jag frågade min Ömma Moder, den ytterst kompetenta sömmerskan (då menar jag inte att hon är bra på att lägga upp byxor eller lappa barnjeans- min mamma har sytt skinnjackor för skojs skull, den nivån pratar vi!) och hom fnös föraktfullt och sa att "tssss, den där är en baggis att sy, omlottkjolar gör jag på en kvart!"

Så nej tyvärr. Jag tänker inte ställa mig i kö och betala 1500:- för en i en butik, eller drygt 2000 på Tradera. Jag tänker ropa in en vid begagnad jeanskjol på Tradera och sen låta Ömma Modren sy sin omlottkjol på en kvart- tror dock hon överdriver där, men mätning av mig och trä tråd i symaskinen lär det nog ca 45 minuter- och sen ska jag tråckla volang själv. Pilutta dig!

P.S Om det gör att ni förlorar pengar och blir lite ledsna för det, skickar jag gärna en 50-lapp till er till en kopp kaffe och en torr kransjävel. Blir det bra? Puss och kram!




Woohoo!

Jag har en diamantring! Visserligen nog världens minsta diamant och väl gömd under pärlans infattning- men i alla fall! Diamonds are a girl's best friend:-)

P.S Här syns dock vilken skriande brist på handkräm jag har? Ursäktar mig med att jag PRECIS varit ute och cyklat i -7!

onsdag 3 mars 2010

P.S Jag kan dansa också?

Jahapp, det var det det. Nu är jag offentligt arbetslös- igen. Slut som artist. Will work for food.

Jag firade det hela med lite shopping- hallå, lika bra medan jag kan liksom?? Nejdå. Det var lite grejer jag länge gått och tänkt på, och en av dem var faktiskt till Dr Evil.

Men vad ska jag göra nu? Jag ska gå kurser i bildbehandling och jag funderar på att tigga till mig en projektledarkurs med, men sen då? Nån som har nåt förslag?

Funderade på om här var nånting kanske?

tisdag 2 mars 2010

Ha!

Det blev de här istället=) Frakfritt från Nelly.com, och 279:- istället för ett skålpund kött!=)

Lucky SEK 279, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Orättvist

Dessa skor är helt underbara, men jag har inte riktigt vetat var jag ska få tag i dem. Så idag hade jag lite tid över och satte mig och googlade runt. Satte bubbelvattnet i halsen lite när jag insåg att de kostar 1700 spänn!! *inklusive frakt visserligen- men den är på 53 spänn så den lilla detaljer struntar min plånbok i?!* Meeeeen eftersom jag är en företagsam ung dam så googlade jag istället runt på budgetalternativ och lookalikes?

Det visade sig att 1700-spänns-varianten-den-här-som-jag-tittar-på ÄR budgetalternativet....


Tooooo much??

Vissa dagar har man helt enkelt inget att tillägga. Man känner sig riktigt, riktigt, RIKTIGT ordentligt frustrerad men eftersom man är en vuxen förnuftig människa så inskränker man sin förstörelselusta, vrede och innersta demoner till att riva sönder det där utskrivna receptet från Arla på blåbärspannacotta man skrev ut förra veckan men som av nån anledning blivit kvarglömt liggande på kontoret i små små bitar. Man knyter nävarna i fickorna och biter ihop ilskan, men himlar med ögonen åt kassörskan (men inte förrän man gått därifrån) på Konsum för att hon var så förbannat långsam med växeln. Eller hugger en p-vakt eller supporttekniker enligt tidigare utläggningar (ni som hört dem).

Ibland önskar jag att jag var lite bättre på att tygla mitt humör. Idag är dock en sån dag när jag är ganska glad för att jag har svårt för det. Ibland är det bara bra att ryta ifrån. Fortsättning följer- jag lovar=)


Thank you for listening, over and out.

Tjenare Kungen – Bara för mycket - Long Version