lördag 30 november 2013

List it baby, list it!

Dagens tre bra

Babysim
Lussebak
Finbesök

(Går)dagens mindre bra

Kommentaren om att jag ska börja jobba om en månad: Jag förstår verkligen inte. Personligen skulle jag ALDRIG kunna lämna bort min lilla bebis hela dagarna när han är så liten!

(Går)dagens urusla

Att jag inte svarade något extremt drygt, något jag i vanliga fall är väldigt bra på*jag tillhör inte den sortens människor som först efteråt kommer på den ultimata dräpande repliken- jag kommer alltid på den och levererar den dessvärre ofta också, vilket sällan blir så bra som det verkar på film?!* Jag bedömde det inte som mödan värt men ångrar mig faktiskt nu i efterhand.

måndag 25 november 2013

Att-göra-en-måndag

Dagens att-göra-lista innehåller följande
 
1) Klippa klorna på katten
 
 
 
2) Köpa plåster *detta är den censurerade bilden, det finns en obehagligare som innehåller a) min mage b) mer blod*
 

 
Jag har även en alternativ aktivitet som dock mitt bättre jag rationaliserar bort, den innefattar även en veterinär.... men så drastiska ska vi inte vara.
 
I övrigt har jag sovit inte alls, jävvla bäbis att vara envis som en kratta inatt, så vi går väl direkt på huvudämnet: veckans matsedel! Den här veckan var jag rätt slö och slog helt enkelt upp en kokbok, så vill ni kolla recept i detalj får ni köpa Ulrika Davidssons alster.
 
Måndag: spaghetti och köttfärssås. Måste nämligen fixa middag till bäbisen numera! Den stackarn får dock äta det här tre dagar i rad sen, så bäst för honom att han gillar det.....
 
Tisdag: Veggie goes to Hollywood- grönkålsgratäng *jepp jag älskar grönkål och nej, det finns ingen historia bakom rättnamnet mer än att jag ville poppa till det hela lite* Varva skuren grönkål med skivad potatis i en form, häll färdig tomatsoppa över hela klabbet- jag gillar Keldas milda tomatsoppa, men det finns så klart andra varianter- och toppa med ost. Kör det i ugnen tills det blir mjukt och smakligt.
 
Onsdag: Fiskgryta med gräslök och quinoa
 
Torsdag: Köttfärsspett med bulgursallad och vitlöksyoghurt. Dock hatar jag att trä saker på spett- även om jag kan tänka mig att göra det med min ena katt efter idag- så det blir vanliga färsbiffar.
 
Fredag: Taco!! Ett faktiskt ganska ovanligt inslag hemma hos oss, så när vi väl gör det är det desto godare!
 
Lördag: Fläskgryta med aprikoser
 
Söndag: Saffranslax med rotfrukter. Blanda creme fraiche med saffran och smulad fetaost, bre över lax, kör i ugn, servera med rostade rotfrukter.
 
Reflektion så här i efterhand: Om jag hade passat på att sova samtidigt som bäbisen i stället för att blogga, hade jag nog varit piggare nu:-)
 
 

söndag 24 november 2013

Vad man kan göra en söndag

Gårdagens Maltesertårta var faktiskt inte så god som man kunnat tro- jag tror mina förväntningar var för högt ställda helt enkelt? Men det var ju iofs bra :-)

Idag, like every sunday James, går vi tipspromenad. Hade nån berättat för mitt tjugoåriga rockers-jag att jag nitton år senare skulle ägna mina helgmornar åt dylika Svensson-aktiviteter hade jag skjutit mig- nuförtiden är det lite av veckans höjdpunkt!

lördag 23 november 2013

Motsägelsefullt

I måndags drog jag och grannen igång Olga Rönnbergs Jeansutmaning på egen hand. *Eller ja.... jag kör koftutmaning. Orka leta fram 2 år gamla jeans liksom?*

 Idag gjorde jag halloncheesecake med Maltesers.


Nån mer som ser motsättningarna i mina intentioner här? Eller är det bara jag?

fredag 22 november 2013

Vi kör karmfulness idag med va?

Dagens tre bra
  • hittade en bortglömd *inte bortglömd egentligen- bara ful!* kofta som blev klockren när man vände den bak och fram
  • fredag- do I need to say more?
  • den ljuvliga sprattlande varelsen på golvet iklädd rosa elefanter- jag ler bara jag tittar ditåt!
Dagens mindre bra
  • Dr Evil spöade mig i Quizkampen. Det kommer jag få äta upp

OMG

Alla talar så väl om Greys Anatomy, så när jag zappade förbi under morgonamningen beslöt jag mig för att ge det en chans.

Med tanke på att jag inte tål att se

sprutor
blod
var- herregudjaghatarvarochäckligasårytor

så var det en skitdålig idé så här i efterhand.

Da Moll

Jag får en del frågor om jag inte saknar Mollan?
Edit: jag får inga illvilliga frågor om Mollan. Alla frågar av medkänsla och för att de bryr sig. Vill bara förtydliga det!

Såklart jag gör. Hon är mitt barn, jag vore ett känslokallt monster om jag inte saknade henne? Jag saknar det som är egentligen är hon, den okuvliga glädjen, de glittrande ögonen och renheten *one might say naivitet.... men jag säger renhet och önskan om att tro alla om gott* och att allt är en lekande lätt lek.

Men jag saknar inte kaoset, förhandlingarna, den ständiga jouren, ilskan, upptågen, lögnerna, rädslan och min kropps ständiga stress. Jag gör inte det. Jag orkar inte. Jag är för skör. Det har varit för mycket.

Så snälla fråga inte mer. Låt det bara vara och så petar vi i det såret när vi väl måste, ok?

torsdag 21 november 2013

Plus minus noll idag

På jobbet har vi alltid utvärderingar när vi gjort saker, men min favorit av utvärderingarna är kortvarianten *körs med fördel efter varje dag när man har t ex en kurs som håller på i flera dagar- då får man med mer saker än man gjort annars* och den går ut på att man skriver ner tre bra saker med dagen, och en sak som var mindre bra. Tanken slog mig för en timme sen, efter att ha varit förbannad hela dagen på en trist grej i förmiddags men som egentligen bara är en skitgrej inte ens värd att reta sig på, att jag nog borde tänka så om livet i stort?

Så.... tre bra saker:

  • istället för att göra det jag tänkt göra, hann jag nu städa hela lägenheten
  • jag kan numera tvätta håret på 30 sekunder, vilket ger mig mer bara-stå-still-och-njuta-tid i duschen *dvs minst en och en halv minut till mot förut!! Hurra!!!*
  • nu när jag inte ska göra grönkålschips måste jag göra en smaskig efterrätt till soppan- but hellooooo mango-panna cotta!
Och den mindre bra saken, den som var en skitsak egentligen
  • när jag kom till träningen var passet inställt, trots att jag kollat innan jag gick hemifrån- dvs mindre än 30 minuter tidigare- var det det. Typiskt nog var det även ett pass på den av två träningsanläggningar som ligger så långt bort att man måste ta bilen dit.
När man lägger ihop de två förstnämnda och den sistnämnda tar de ju ut varandra i karmfulness på dagen. Men i och med den tredje punkten, mangapannacottan, så vinner ju den här dagen! Hurra!

Det måste blivit något fel

Grönkålschips. Enligt ett antal googleträffar ska det vara gott.

Uppenbarligen ska man inte tro allt man läser på Internet.

onsdag 20 november 2013

*BOOOING* Dagens boktips

Jag har bara läst första kapitlet, men det räckte för att tårna skulle skönkrulla sig!


Onsdag ju!

Det var ett tag sen vi firade att det var onsdag va?

Hamish Imlash Cod liver oil and the Orange juice

Varför huvudobjektet är på väg ur bild?

Svar: Han försöker ta mammans läppstift. Skurk!

Dagen bjuder på finlunch på Stadsmissionen, TRX och att....ja. Det var nog det tror jag?

Undras förresten vad Tomten har med sig i år till en sliten mamma i behov av glamour? Tror jag ska ta det säkra före det osäkra och liera mig med Mumlan så kan hon droppa gift *gift....engelsk present? Hahaha fattar ni? Inte? Är det för tidigt på morgonen eller bara inte roligt?* i sin styvfars öra!

tisdag 19 november 2013

Nuäreklippt

Hårdebatten har gått i höga vågor hos både den här och den här begåvade bloggdamerna idag. Så jag lyssnade på båda- nu är jag ett halvkilo lättare i håret och har haft rött läppstift hela dagen!

Dagens aha-upplevelse var dock att man inte ska applicera läppstift med en bäbis på armen...

Vi äter den här veckan också!

Tisdag idag igen, och jag har missat det här med matsedel. Sorry. Jag är en dålig såväl kock som bloggskribent. I alla fall, håll till godo!

Måndag: spenatpasta och prinskorv. Koka pasta, fräs spenat och champinjoner, blanda alltihop med creme fraiche, svartpeppar och vitlök. Prinskorv till.

Tisdag: Persiljepolenta med stekt halloumi. Typ... koka polenta och blanda ned goda saker, ost eller persilja eller både och är aldrig fel? Låt stelna enligt anvisning på paketet, skär i bitar och grilla. Stek haloumi till. Veggie Tuesday ftw!

Onsdag: Falukorv och blomkålsmos- godare än det låter men skråen vet om det inte faktiskt blir lax till istället? Vi får se vad jag känner för i morrn....

Torsdag: Tomatsoppa och grönkålschips. Aldrig testat grönkålschips, vi får väl se hur det går?

Fredag: Nordafrikansk kycklinggryta. Fler än jag som fått Icas Buffé den här veckan? ;-)

Lördag: Salamilasagne. Dr Evils idé. Fråga mig inte.

Söndag: Pad Thai.

För Kaptenen börjar veckan med potatis och morot, så funderar jag på att gå på avocado i slutet av den. Kan tänkas bli ett eller annat turkisk yoghurtmellanmål med fruktpuré med!

söndag 17 november 2013

Superkraft

Om jag vore en superhjälte, skulle jag vilja att min superkraft vore att byta bajsblöja så supersnabbt att bäbisen inte ens hann vakna! Det ni!
 
Mvh två dubbelpaket Pampers på en vecka

torsdag 14 november 2013

Koftkvinnan

Det här, mina vänner, är min koftsamling!! Jag vägrar dock ha ångest- jag använder kofta i princip varje dag! Och efter att ha radat upp dem så här har jag insett att
 
  • jag använder faktiskt allihop
  • en del av dessa är typ 10 år gamla men jag kan fortfarande inte tänka mig att göra mig av med dem
  • HM, Ellos, Gina etc är mer använda än t ex Odd Molly, Bondelid och Hunky Dory. Varför vet jag inte, men det är ju ingen som helst skillnad i kvalitet- det är lika mycket noppor på OM som hos Åhlens-koftan.....
  • ingen, förutom två stycken, är lika eller ens snarlika. Minus alla budget-svarta-standard-koftor från HM. Det finns det tre likadana av tror jag.... men det kan också bero på att nån är Mumlans, nån är lite längre, nån har en annan knäppning. Typ så. Inget jag tänker ha ångest över
 
Och nu kan jag dessutom stänga garderoben igen- bra va? :-)
 
 

Tagen på orden

Innan Dr Evil skulle iväg och handla igår ropade jag till honom från den snorstänkta amningssoffan "Köp frukt med!!!"

-Vad för slags frukt?
- Men jag vet inte, frukt bara?
-Alltså som äpplen, päron, apelsiner?
-Jajaja, frukt!

3 kg av varje. Nu kan jag äta frukt like if there was no tomorrow :-)

onsdag 13 november 2013

Idag som idag som i "onsdag"

Bäbisen genomlider sin första förkylning, mamman är no-sleep-struck, det behöver definitivt bytas i kattlådan och jag är fortfarande så trött och arg och less på Molla att jag överväger om jag inte ska sätta mig själv i terapi istället för henne för en gångs skull.

Men först mer kaffe och läsa klart tidningen. Det botar det.mesta :-)

tisdag 12 november 2013

Mat of the week hemma hos QfE

Oh vad jag älskar att tipsa folk och få sprida vad jag tycker och tänker:-) Matsedel it is!!

Måndag *som alltså var i går*: Pga dop i helgen har vi massiva mängder kassler och rostbiff över, vilket färgar veckans första två dagar..... igår blev det Biff med champinjoner och bambuskott, ris till det trots att ingen av oss gillar det egentligen men vi oo-ho-orkade inte riva blomkål..... och gino till efterrätt eftersom vi även hade massor av frukt kvar

Tisdag: Antingen ost- och skinkpaj om Kaptenen är tillräckligt o-sjuk för att klara att vara hos nån annan än mamma två minuter, annars pastapytt: koka pasta, fräs kassler och champinjoner, häll över frusna ärtor och ställ åt sidan tills pastan är klar. Blanda allt och häll över grädde tills det precis blir kladdigt, och svartpeppar tills det precis blir gott.

Onsdag: Fransk gryta med puylinser. Typ som Mitt Kök fast med kyckling istället (som vi också har massor över efter dopet... fast fryst så det är inte lika bråttom med den)

Torsdag: Ugnsgratinerad falukorv för det älskar alla, och till det hottad bulgur. Hottad? Rensa skåp och skafferi på goda saker att ha i, t ex gröna bönor, oliver, bacon eller körsbärstomater?

Fredag: Ädelostburgare. Ta valfri färs, blanda med salt, peppar, paprikapulver och liquid smoke. Stek. Mosa creme fraiche med ädelost och toppa med pressad lime (just den pressade limen gör hela rätten- hoppa inte den!!) och servera med valfria tillbehör. Dr Evils favorit är grillad lök till, min är avocado.

Lördag: Kycklingenchiladas. Har inte hittat nåt recept på det än, men det gör jag nog.

Söndag: skulle vilja testa friterad avokado? Måste dock förankra det med resten av familjen.....

Typ så. Har ni lust med efterrätt nån dag tycker jag ni ska göra en pepparkakskladdkaka, dvs en vanlig fast med pepparkakskrydda i, och är ni sugna på en smidig lunch så testa antingen grön ärtsoppa med mynta eller halloumiburgare.

Veckans bästa mellis är att blanda ca 150 g keso med ett uppvispat ägg, nån nypa vaniljsocker samt hackad mandel. Kör sen i micron 5 minuter så har ni i princip ostkaka!

Thank you for listening, over and out!

Till bords

Jamen just det, det här gör jag ju också idag. Har kommit ur spår med det här med veckomatsedlarna.... nån som är intresserad så lägger jag gärna upp dem?

Samma sak med min i-form-resa.... kolik, Dr Evils nya jobb samt en massiv sömnbrist satte P för den saken. I januari dock när amningen reduceras till morgon och kväll blir det andra bullar, jag har nämligen skaffat mig en PT!! Det ni!

Mumlan har fått jobb som instruktör på ett av stadens friskvårdsanläggningar, och kommer att coacha mig (samt få gratis träningskort-grattis till mamman som nu slipper betala det! :-P) och min insats blir att lägga upp ett kostschema för oss båda. Och innan någon far i taket så nej, jag ska inte banta mitt barn. Det kommer nog snarare bli så att hon äter MER *förutsatt att hon gör som jag säger vill säga....* och betydligt mer allsidigt. För mycket träning och för lite protein har slitit lite på hennes kropp på sistone. Win-win för oss båda!

Regn hos mig

Så himla glad jag blir över att ni/vi är så många som faktiskt masar er/oss iväg på mammografi! Till skillnad från cellprov verkar det vara något ganska prioriterat? *och nej.... jag är inte bättre än någon annan på den sistnämnda punkten....*

Nu sitter jag med tyngden av en varm, sovande bäbis på armen och dels myser, dels undrar över hur det kommer sig att när min telefon föreslår ett fortsatt ord på meningen "sovande bäbis på" föreslår den Facebook och inte arm? Jag har såå mycket hellre den här killen i knäet än på Fejjan!

Men nu ska han ner i sängen snart. Jag ska dricka kaffe, dammsuga och fundera över en jobbansökan.

måndag 11 november 2013

Mammografi- but helloooooo medelåldern!

Vid 40 kallas man till mammografi i vårt landsting. Eftersom jag ammar fick jag göra ultraljud istället dock.

Det här är V.I.K.T.I.G.T. Det är en förmån att få göra den här kontrollen, ta tillvara på det.

P.S Inga knölar i mina bröst idag. Förhoppningsvis fortsätter det så!

onsdag 6 november 2013

Ekonomitipset, dag 2

Mitt nya liv som fattig husmor når idag oanade kulinariska höjder. I present to you Dagens lunch- korv stroganoff-paj!! *paus för applåder och folkets jubel*

Jag tror faktiskt det kommer vara godare än det låter-rester går nästan alltid att göra paj av. Återkommer med rapport :-)

tisdag 5 november 2013

Tips från coachen

Vår dagstidning hade häromdagen ett Ekonomi-special, där ett av tipsen var att skära ned på de små, dagliga utgifterna. För att få reda på vilka dessa är, kunde man mwd fördel kolla igenom sina bilder: det man fotograferar är ofta det man lägger pengar på. Och jag tror faktiskt det stämmer anmärkningsvärt bra för de flesta av oss *om vi lägger handen på hjärtat*

Behöver jag säga vad mina bilder föreställer till 99%? Och jo. Det är definitivt han som är anledningen till att jag är (finansiellt) pank just nu! :-)

fredag 1 november 2013

Dagens spartips!

Ni vet billighetssmycken, typ sånt man köper på HM för fyrtio spänn och efter sju handtvättningar är de inte silver längre utan nån slags kopparfärg och så blir de liggande i en låda för de ser ju ändå bara trashiga ut?

Nu har jag löst det problemet: det är inte trashkoppartrasigtsunk, det är ROSÉGULD! Och det är ju årets stora trend ju. Tada!