måndag 28 juli 2014

Förlänga sommaren

Tillbaka på jobbet, om än bara för en vecka innan det vankas två veckors föräldraledighet igen för inskolning på dagis.... semestern har varit fantastisk. Faktiskt i särklass den bästa och mest avslappnade semester jag nånsin haft! Jag avslutade den lite kaotiskt med 40-årsfest med Söderntema *roligt!*, hjärnskakning på Mumlan *inte roligt* samt tappa bort mina nycklar *kan för mitt liv inte förstå vart de är*
 
Så nu kör vi igen, fast med alla knep som finns för att förlänga denna fantastiska sommar! Timbuktu i stereon, bo kvar i stugan inte cykel hem idag- inga nycklar, remember?-  men förhoppningsvis alla andra dagar och tonfisksallad i lunchlådan. Stay tuned!

tisdag 22 juli 2014

Semester

Bloggen ja... jag har visst glömt av den. Jag har fullt upp med att ha semester och sola, bada, äta, älska, vila, läsa, grilla och aldrig ha andra skor än träskor eller foppatofflor. Det kommer en tid för bloggande också. Men inte än på ett par veckor tror jag.

torsdag 3 juli 2014

Eget bodybutter!

Men det har jag ju glömt att säga- jag har gjort eget bodybutter!!! Receptet hittade jag hos Charlotta springer och trimmar (fast hennes blev snyggare. Mycket snyggare)
 
Faktiskt är det riktigt, riktigt bra grejer. Och kul! Och billigt! Och kul!
 
Samt- icke att förglömma och en ack så betydelsefull grej för en bekräftelsejunkie* som jag- så är impfaktorn skyhög!
 
*bekräftelsejunkie: en som söker bekräftelse i allt hen gör. För exempel (på ett bra sätt) googla t ex Kalle Zackari Wahlström. ELler läs min blogg ett par år bakåt.

onsdag 2 juli 2014

Varför bäbisar växer

Gjorde ett intressant räkneexperiment igår.... bäbisar äter rätt mycket. Om man räknar om i vikt, och Bäbisen storasyster skulle äta lika mycket skulle detta innebära (baserat på gårdagen)
 
1 l havregrynsgröt med 6 bananer
3 persikor
3 tallrikar spaghetti med köttfärssås
12 smoothies
6 dl pasta med broccolipesto (men ingen halloumi värt att notera- jag har närt en halloumihater vid min barm!!
3 bananer
6 rostade mackor
3 skivor melon
1,2 liter fullkornsvälling
 
Och man undrar över varför de växer?!
 
Från detta......
 
 
...till detta!

tisdag 1 juli 2014

En vecka kvar.... nedräkningen har börjat

Dagens på jobbet

  • Jag har just tejpat ihop min trasiga träsko *Don´t worry träskolovers everywhere- jag mailade Nybrotoffeln 23.00 och 06.00 hade de redan svarat och börjat tillverka en ny sko åt mig- superservice!!*
  • Jag kaaaan ha bett min chef fara dit pepparn växer 20 minuter innan hans semester började i fredags.... ett antal mail, telefonsamtal och möten senare har vår relation inte riktigt hämtat sig än kan man väl säga. Vi jobbar dock på den. Men om nån undrar: "det är inte jag, det är du". Very definitivt du (dvs hans) Åff kås.
  • Nästan hela kontoret samt alla mina kunder är på semester. Visst är väl det ursäkt nog att läsa Diana Gabaldon istället för att jobba? Väl? Eller?
  • Idag ska min lilla lilla unge till körskolan. Herregud *och det där blev visst fyra istället för tre*
Men annars är allt fina fisken! Bäbisen sover fortfarande i egen säng, den lokala lunchrestaurangen (nu är de två, av fyra) har förbundit sig att bara servera svenskt kött vilket ökar på mina lunchmöjligheter väsentligt och nån har lagat vår kaffeautomat. Life´s good. Typ.