Trots mitt tidigare liv som hängiven konditor slash bagare, är jag numera ganska lat *
(En gammal arbetsskadevits: vad gjorde den late bagaren? Jo, smet...:-) *och det är sällan jag utför några storverk. Oftast blir det att slänga in allt i beredaren och sen smack ut i långpannan med lite frön på som dekoration, och tyvärr även ibland bara in i bakmaskinen och trycka på en knapp...
Idag kände jag mig dock inspirerad:-) I denna vackra burk vilar dagens baby: en cibattavariant beredd på rågsurgrund, handknådad tills det knäppte i handleden och nu vilar den förutom när den ska vikas i treslag ca en gång i halvtimmen.
Nu jäfflar ska det bli andra bullar på bakfronten!
Det var en gång två bagare men en smet...
SvaraRaderaEn annan variant av samm liksom.
Det värmer i ett pedantiskt hjärta som mitt när jag ser hur jag har inspirerat mina bloggande vänner till att utföra stordåd - för visst måste denna nyfunna energi kommit som ett litet virus via datorn från mig???