Måndag. Behöver jag säga mer? Eller slipper jag?
Dr Evil är hemma med vår lille Kapten idag, för vilken gång i ordningen vet jag inte men han ska enligt uppgift vara pigg och glad och knapra knäckebröd (Kaptenen, inte Dr Evil)
Väl landad på kontoret idag drabbades jag av ett stillsamt molande illamående (som är still ongoing...) Jag håller tummarna för att det beror på att jag är fruktansvärt trött, alt gårdagens intag av nedan beskrivna, och inte det-vi-inte-nämner-vid-namn
However- ni MÅSTE testa det här!! (Receptet väldigt snott från Smaskelismaskens)
Semmelkladdkaka
(cirka 12 bitar)
150 g normalsaltat smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 generös tsk kardemummakärnor
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g mandelmassa
1 msk extra smör till formen
florsocker
vispgrädde eller vaniljglass
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en normalstor springform och smöra insidan av kanterna.
3. Smält smöret och låt det sedan stå och svalna något (gärna i kylen) medan du fortsätter med följande steg.
4. Blanda strösocker och de tre äggen i en skål. Här är det viktigt att enbart röra ihop ingredienserna, vispar man kommer det in för mycket luft i smeten vilket kommer att göra kakan torrare.
5. Mortla kardemummakärnorna och blanda ner dem i en bunke tillsammans med vetemjöl, vaniljsocker och salt.
6. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten, använd en gaffel för att reda ut klumparna.
7. Tillsätt det smälta smöret och blanda tills du fått en slät och fyllig smet.
8. Riv ner mandelmassan, jag använde den grova sidan, och blanda väl.
9. Häll ner smeten i formen och slå den lätt mot köksbänken, detta för att få bort eventuella luftfickor.
10. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
11. Låt kakan svalna något i formen innan du lägger upp den. Vispa grädden och pudra till sist över lite florsocker precis innan servering.
(cirka 12 bitar)
150 g normalsaltat smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 generös tsk kardemummakärnor
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g mandelmassa
1 msk extra smör till formen
florsocker
vispgrädde eller vaniljglass
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en normalstor springform och smöra insidan av kanterna.
3. Smält smöret och låt det sedan stå och svalna något (gärna i kylen) medan du fortsätter med följande steg.
4. Blanda strösocker och de tre äggen i en skål. Här är det viktigt att enbart röra ihop ingredienserna, vispar man kommer det in för mycket luft i smeten vilket kommer att göra kakan torrare.
5. Mortla kardemummakärnorna och blanda ner dem i en bunke tillsammans med vetemjöl, vaniljsocker och salt.
6. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten, använd en gaffel för att reda ut klumparna.
7. Tillsätt det smälta smöret och blanda tills du fått en slät och fyllig smet.
8. Riv ner mandelmassan, jag använde den grova sidan, och blanda väl.
9. Häll ner smeten i formen och slå den lätt mot köksbänken, detta för att få bort eventuella luftfickor.
10. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
11. Låt kakan svalna något i formen innan du lägger upp den. Vispa grädden och pudra till sist över lite florsocker precis innan servering.
En stilla undran förresten, totalt väsenskilt från semlekladdkaka och andra fantastiska saker att öka sitt midjemått med- what´s up with Tory Buch-ballerinas? Jag fattar inte grejen?
Vågar man göra den utan att må illa dagen efter? ;-)
SvaraRaderaAlltså Mallan mår illa dagen efter gör man oavsett. För det är baske mig inga 12 bitar på den här kakan- vi har en pytteslice kvar och då var vi två vuxna och en bantande tonårstjej som bara tog en bit! ;-)
SvaraRadera