fredag 15 mars 2013

Får i kål och jag tror inte vi köper en Bosch en gång till?

Gjorde sjuuuukt god middag igår. På morgonen brukar jag ha på Nyhetsmorgon i bakgrunden, och så sprang Dr Evill förbi precis när det var mitt kök. "Det där vill jag äta ikväll" utbrast han!  Gräddstuvad savoykål med lammfärsbiffar- jo man tackar! Det var fantastiskt gott. Dock förmörkades kvällen en del av att jag på morgonen fyllt en diskmaskin till brädden, men eftersom jag inte kör hushållsmaskiner när vi inte är hemma, sparat den tills vi kom hem med att sätta på. Under tiden hade barnen (och i rättvisans namn vi också) fyllt diskhon med ny disk under dagen. Under tiden som jag donade med middagen, kom Dr Evil in i köket och undrade vad det var som luktade bränd elektronik….. Farväl diskmaskin. Tre år gammal och paj. Och urusel redan från början, så vi tänker inte ens försöka laga den utan den får gå till de sälla jaktmarkerna och vi köper en ny. Dessvärre är ju det där med att köpa grejer sällan bara att köpa- valfrihet kan ibland vara en förbannelse!! VAD ska vi köpa? Märke? Egenskaper? Decibelnivå (tyst- och vad exakt räknas som tyst?) Energiförbrukning (inte en sååå stor issue, våra elräkningar är rätt modesta, dock är det ju med tanke på klimatläget lite mer av en principsak)? FÄRG (jag hatar vita saker. Dock är ju våra köksluckor vita redan…)? Osv osv.

 

Så det är vad vi ägnar helgen åt. Förutom födelsedagskalas och en efterlängtad fika med litet a-anna. Samt sova. Och sova. Och sova mer tror jag. Det är faktiskt tröttsamt att vara tjock?

3 kommentarer:

 1. Så lustigt. I går på min middagsrast så låg jag i soffan och fantiserade om just "får i kål" som min morfar brukade göra när han levde. Det får nog bli ett projekt att laga nästa vecka:)
  Kram
  ps. Jag har blivit lite fetare över julen och lider av tröttma. Tyvärr är inte min tjockhet så lätt överstånden som din...;) Jag menar du ska ju bara föda en bebis sen är det klart!

  SvaraRadera
 2. SLUTA SÄG ATT DU ÄR TJOCK!!!

  SvaraRadera
 3. Låt karln diska i stället;) Och vaddå tjock?! Du är ju på smällen för bövelen! Kram

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!