tisdag 12 november 2013

Mat of the week hemma hos QfE

Oh vad jag älskar att tipsa folk och få sprida vad jag tycker och tänker:-) Matsedel it is!!

Måndag *som alltså var i går*: Pga dop i helgen har vi massiva mängder kassler och rostbiff över, vilket färgar veckans första två dagar..... igår blev det Biff med champinjoner och bambuskott, ris till det trots att ingen av oss gillar det egentligen men vi oo-ho-orkade inte riva blomkål..... och gino till efterrätt eftersom vi även hade massor av frukt kvar

Tisdag: Antingen ost- och skinkpaj om Kaptenen är tillräckligt o-sjuk för att klara att vara hos nån annan än mamma två minuter, annars pastapytt: koka pasta, fräs kassler och champinjoner, häll över frusna ärtor och ställ åt sidan tills pastan är klar. Blanda allt och häll över grädde tills det precis blir kladdigt, och svartpeppar tills det precis blir gott.

Onsdag: Fransk gryta med puylinser. Typ som Mitt Kök fast med kyckling istället (som vi också har massor över efter dopet... fast fryst så det är inte lika bråttom med den)

Torsdag: Ugnsgratinerad falukorv för det älskar alla, och till det hottad bulgur. Hottad? Rensa skåp och skafferi på goda saker att ha i, t ex gröna bönor, oliver, bacon eller körsbärstomater?

Fredag: Ädelostburgare. Ta valfri färs, blanda med salt, peppar, paprikapulver och liquid smoke. Stek. Mosa creme fraiche med ädelost och toppa med pressad lime (just den pressade limen gör hela rätten- hoppa inte den!!) och servera med valfria tillbehör. Dr Evils favorit är grillad lök till, min är avocado.

Lördag: Kycklingenchiladas. Har inte hittat nåt recept på det än, men det gör jag nog.

Söndag: skulle vilja testa friterad avokado? Måste dock förankra det med resten av familjen.....

Typ så. Har ni lust med efterrätt nån dag tycker jag ni ska göra en pepparkakskladdkaka, dvs en vanlig fast med pepparkakskrydda i, och är ni sugna på en smidig lunch så testa antingen grön ärtsoppa med mynta eller halloumiburgare.

Veckans bästa mellis är att blanda ca 150 g keso med ett uppvispat ägg, nån nypa vaniljsocker samt hackad mandel. Kör sen i micron 5 minuter så har ni i princip ostkaka!

Thank you for listening, over and out!

2 kommentarer:

  1. Nämen mums för ädelostburgarn. Den måste ju testas nångång! :) Keson är något jag måste testa också.
    Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  2. Åh för den där pastapytten! Lät hur gött ut som helst! Måste provas! Pöss!

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!