måndag 25 november 2013

Att-göra-en-måndag

Dagens att-göra-lista innehåller följande
 
1) Klippa klorna på katten
 
 
 
2) Köpa plåster *detta är den censurerade bilden, det finns en obehagligare som innehåller a) min mage b) mer blod*
 

 
Jag har även en alternativ aktivitet som dock mitt bättre jag rationaliserar bort, den innefattar även en veterinär.... men så drastiska ska vi inte vara.
 
I övrigt har jag sovit inte alls, jävvla bäbis att vara envis som en kratta inatt, så vi går väl direkt på huvudämnet: veckans matsedel! Den här veckan var jag rätt slö och slog helt enkelt upp en kokbok, så vill ni kolla recept i detalj får ni köpa Ulrika Davidssons alster.
 
Måndag: spaghetti och köttfärssås. Måste nämligen fixa middag till bäbisen numera! Den stackarn får dock äta det här tre dagar i rad sen, så bäst för honom att han gillar det.....
 
Tisdag: Veggie goes to Hollywood- grönkålsgratäng *jepp jag älskar grönkål och nej, det finns ingen historia bakom rättnamnet mer än att jag ville poppa till det hela lite* Varva skuren grönkål med skivad potatis i en form, häll färdig tomatsoppa över hela klabbet- jag gillar Keldas milda tomatsoppa, men det finns så klart andra varianter- och toppa med ost. Kör det i ugnen tills det blir mjukt och smakligt.
 
Onsdag: Fiskgryta med gräslök och quinoa
 
Torsdag: Köttfärsspett med bulgursallad och vitlöksyoghurt. Dock hatar jag att trä saker på spett- även om jag kan tänka mig att göra det med min ena katt efter idag- så det blir vanliga färsbiffar.
 
Fredag: Taco!! Ett faktiskt ganska ovanligt inslag hemma hos oss, så när vi väl gör det är det desto godare!
 
Lördag: Fläskgryta med aprikoser
 
Söndag: Saffranslax med rotfrukter. Blanda creme fraiche med saffran och smulad fetaost, bre över lax, kör i ugn, servera med rostade rotfrukter.
 
Reflektion så här i efterhand: Om jag hade passat på att sova samtidigt som bäbisen i stället för att blogga, hade jag nog varit piggare nu:-)
 
 

4 kommentarer:

  1. Jäkla katt! Och bra matsedel:) Kram

    SvaraRadera
  2. Anar jag ett köttfärstema den här veckan?
    Jag älskar spagetti och köttfärssås, bästa rätten. Alla kategorier.

    SvaraRadera
  3. Katten verkar sett någon skräckfilm. Spagetti med köttfärssås är så himla gott! Länge sen jag gjorde eftersom jag försöker låta bli pasta. (Men äta sockerkringlor kan jag tydligen göra...)

    SvaraRadera
  4. Men vilken misse? Tycker menyn låter god med saffranslax, ska jag prova. :) Hoppas du får sova lite mer i natt och bebisen håller fredagsmys.
    Kramis

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!