måndag 24 oktober 2011

Brunch i parti och minut

Min Mumla fyllde år i helgen- 15 otroliga år! Konstigt nog, i ruggiga regniga oktober, är hennes födelsedag alltid solig? Det var det när hon föddes också, strålande sol med krispig klar luft och massor av röda, gula och oranga löv som prasslade under skorna. Grattis älskade, älskade unge- DU är solen, det är därför den alltid lyser på din dag!

Överlag var helgen jättejättemysig faktiskt. Dr Evil kom äntligen hem efter sin veckolånga exil, vi handlade lite presenter och en väääääldig massa mat- vi skulle ta det hela lite enkelt med en brunch istället för tårtkalas, pga allergier är tårtor inte riktigt Mumlans grej och pga familjeförhållanden kan det vara lite svårt att gå ut och äta som vi annars ofta gör på födelsedagar, med tanke på hur många vi är i bara "närmsta" familjen betalar var och en för sig men vi får i alla fall en bra anledning att bara sitta och jäsa  en hel kväll utan att nån behöver slita arslet av sig i köket, men nu skulle vi i vilket fall som helst ha brunch..... och ja. Det blev en del arselslitning i köket det med, men på en bra nivå, det var inga som helst problem med att förbereda det mesta och hela kalaset blev en väldigt lugn och avslappnad tillställning där jag tror de flesta hittade nåt de gillade och nog alla blev mätta på en eller annan nivå. Glömmer aldrig när vi skulle överraska barnen med "hotellfrukost" för nåt år sen, gick upp i ottan och fixade storfrukost med äggröra, bacon, våfflor, nybakat bröd, juicer, pålägg- you name it!-bar till och med fram ett extrabord, dukade upp och gick och väckte dem, varvid Molla plirar på det överdådiga bordet och säger: assåå.... finns det inga pannkakor?

Nu är det ny vecka och ny matsedel som gäller. Vi börjar med spenatlasagne, kommer fortsätta med saffranskyckling, lövbiffsgryta med palsternacka, blomkålsgratäng med strimlad kalkon, lax med creme fraiche och fetaost samt köttbullar i tomatsås. Som jag kommer ihåg det ur huvudet i alla fall- spenatlasagne är jag helt säker på för det är idag=)

2 kommentarer:

  1. Mitt hök-öga spanade in cupcakesen längst till höger:) ring mig nästa gång du har brunch hemma, kommer som en skott-spole! Kram

    SvaraRadera
  2. Härligt att du kör vegomåndag! =) heja!

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!