måndag 15 oktober 2012

Snålheten bedrar visheten

Eftersom jag en längre tid varit lite susig i kupan- typ på den nivån att jag fått sitta ner och hålla presentationer för kunder etc för annars dimper jag i backen- och DET ser allt lite fånigt ut!- har jag dragit ner en hel del på kaffet. Dr Evil har nämligen en teori om att mitt erkänt dåliga järnvärde skulle ha med det hela att göra, och koffein stimulerar ju inte direkt järnupptaget (sen ska väl sägas att "dra ner" i mitt fall innebär två koppar kaffe på morgonen istället för de vanliga fyra, tätt följda av ytterligare 4 på jobbet och så fortsätter det sen hela dagen) och nu gäller det att hitta ett alternativ till min favvisdryck. Jag har testat te, citronvatten och andra teer. Jag har testat varmt vatten med ingefära, te (ja jag vet. Mer te alltså) och tanken på nyponsoppa- men det sistnämna slopade jag fortare än kvickt. Jag svimmar ärligt talat hellre offentligt än dricker nyponsoppa, så får det innehålla precis hur mycket järnupptagsstimulerande c-vitamin det vill! Men i morse blev jag sugen på Oboy! Tyyyyyp första gången på tre år. Kall Oboy. Men jag hade ingen flaska hemma. Den saken är ju dock inte så svårlöst, det är ju bara att åka förbi det lilla cafét vi har bredvid jobbet och köpa sig en flaska Pucko- då har jag ju dessutom en bra flaska att ta till resten av tiden? Om jag tagit med mig plånboken ja. Som jag plockade ur igår när vi skulle på Ted. Häpp.

Idag är det kurs, vilket innebär tråkmat. I det här fallet, eftersom hushållets sedvanliga kokerska Molla har en dålig dag framför sig, har mamman stått på morgonen och klyvt rotfrukter helt utan finess och slängt ned dem i järngrytan tillsammans med kycklingfilé. Där får det stå i ugnen i 120 grader tills jag kommer hem en snabb sväng i kväll tills jag ska åka igen. Hade jag haft huvudet med mig hade jag plockat med mig färsk salvia från sommarstugan igår, eller slängt ned en vitlök eller nåt tillsamman med rotfrukterna, men icke. Ingen vitlök, ingen salvia, ingen Oboy.

Bild stulen från Nordljus.
Nån mer som noterade Nordljus rabattkod på 25%? SOM jag väntat, jag har nämligen spanat in en fantastisk kofta från Noa Noa. Det var nästan så jag tyckte det var rätt åt mig för att jag är så dumsnål att den var slut i min storlek. Så nu ska jag ner på lunchen och köpa den i min lokala Noa Noa-shop till fullpris istället. Ibland bedrar snålheten visheten:-)

2 kommentarer:

  1. Ett tips: Vänta minst en halvtimme efter maten, med att dricka kaffe. Då hinner kroppen ta upp näringen som annars åker ut med kaffet....

    SvaraRadera
  2. Snygg kofta! Jag har trots mitt massiva kaffeintag några problem med järnvärdena. Har HB som en bloddopad.......Kram!

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!