söndag 9 januari 2011

Halt och glatt

Kände mig faktiskt rätt pigg och glad idag, och tänkte halka mig iväg på ett träningspass (efter att ha dissat Yeah-niies förslag om en promenaddejt- hallå, just nu bor vi faktiskt på isplaneten Hoth i galaxen med samma namn *jupp- det kaaaaan ha varit så att jag och Dr Evil tog ett Star Wars-maraton igår- är det inte sånt alla människor gör när de är barnlediga?*) men hittade absolut ingenting jag gillade, mer än underground på mitt favvisgym men det var fullt.... Kom på att jag ju faktiskt funderat på om jag inte skulle ta och masa mig iväg till Friskis nån dag och testa ett s k walking indoorpass. Har hållit mig ifrån Friskis rätt många år eftersom jag absolut, verkligen, inte alls gillar det, men har hört många som trivs så jag kände att det var värt ett försök till. Följande dialog utspelar sig när jag ringer:

- Ja hej, jag tänkte testa ett pass hos er och det verkar vara ett populärt pass så jag tänkte förboka, det är första gången *det var 8 år sen sist så det tycker jag gills!* så jag är inte medlem.
- Aaaaaa, men då finns det dropin. Då får du komma ner och köa till det passet.
- OK, men det släpps typ fem minuter innan då eller?
- Eh, alltså, haha, nej du får ju komma 30-40 minuter innan dårå.
- Hmmm.... och vad kostar det? Har ni nåt prova-på-pass?
- 80 kr. Men du kan prova på flera gånger för 180 kr. Eller köpa kort. Fast DÅ måste du vara medlem. Det kostar hundra kronor.
- Så jag ska köpa medlemsskap för att prova på?
- Ja alltså om du ska köpa kort så?
- Tack så mycket. Då ses vi sen. Not.


Just det. Det var DÄRFÖR jag inte gillar Friskis och Svettis: för att alla har kvastskaft uppkörda i röven (och därigenom brukar tempot på passen vara därefter också. Fast i rättvisans namn ska sägas att hon var trevlig- det är hela organisationens och passens fyrkantighet jag inte gillar. Och hurteriet- varför är de så hurtiga när de inte tränar speciellt hårt??) Dock vill jag poängtera att detta gäller staden där jag bor- jag har inte en susning men misstänker att det inte är så överallt i Sverige. Hoppas jag i alla fall?

Nästa gång det är så här halt ska jag ta en tauntaun till gymmet!Så nu är det spikat. Jag OOOORKAR inte leta runt roliga pass på olika ställen och fundera över vilket som ligger bäst till geografiskt för mina olika jobb- jag tänker köpa ett årskort på mitt favvisgym. Basta!

4 kommentarer:

 1. Jag gillar inte heller Frizkiz å Zvettis, mest för att jag inte gillar att zvettas, det är helt enkelt fruktanzvärt jobbigt å så blir man zvettig i hårbotten å måste duscha håret å torka håret å så har helt plötzligt ett pazz tagit halva dagen å lite till.
  Za jag att jag inte gillade att träna obs, att inte gilla och behöva är långt ifrån nära

  SvaraRadera
 2. Och jag är fantastiskt nöjd med Itrim, inget förbokande, faktiskt inget bokande alls! Stationer och cirkelträning, lite 70-talskänsla kanske, men väldigt effektivt. Minimum för maximum resultat = 30 min träning. Jag kör oftast så, idag lite längre.

  SvaraRadera
 3. Vi har inget Friskis&Svettis här. Tror jag i alla fall;) Skulle nog behövas efter massivt intag av cupcakes under några dagar! Jävlar i havet vad goda dom är, speciellt dom med hallon i. Muffin-top är bara förnamnet just nu....Kram!

  SvaraRadera
 4. Sist köpte jag ett F&S termins kort som arbetsgivaren betalade men lät mig inte gå på. Svårt förklara hur så här men kortet förblev oanvänt :(

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!