onsdag 9 november 2011

Vinterljus

I böcker, företrädesvis chicklits, köper alltid huvudpersonerna alltid färdiglagat från en delikatessbutik, och det är alltid stans bästa och den ligger oftast på Östermalm, och de gör det alltid i sista minuten på nyårsafton- och ingenting är slut och det är aldrig kö? WTF liksom? Jag kan inte ens ta mig in i stans bästa ostbutik i min lilla stad en vecka före julafton utan att det är kö långt ut på gatan. Och jag skämtar inte.
 
Min stad ja... jag brukar ofta fundera på om man inte skulle flytta. Det skulle ge bättre jobbmöjligheter för Dr Evil och det skulle vara en nystart för hela familjen. Ofta tänker jag det här på våren eller sommaren. Hösten däremot- jag verkligen älskar, älskar, ÄLSKAR min stad på sena hösten och vintern! Den är otroligt vacker då, det är ett eget speciellt ljus, ljusdekorationer överallt och vi måste banne mig ha Sveriges mest smakfulla butikfönsterdekoratörer!! Ofta när jag går i andra städer kan jag gå förbi skyltfönster och nästan fnissa till lite, det är bara too much oftast? Men inte här. Nästan alla butiker har en perfekt avvägning och en snygg sammansättning i sina fönster. Och där andra städer satsar på blomster, nya torg, statyer och offentliga rum, satsar min stad på ljusdekorationer. Och det är så FINT!
 
Jag tror vi bor kvar. Alternativt skaffar oss en sommarstad. Men vintern vill jag vara här.

5 kommentarer:

 1. Du glömde berätta, om alla uppbrutna gator, och dåligt snö röjning den fina stad har !! Allt detta gör eller bestämmer om man kan komma till dina butiker som har perfekt avvägning och en snygg sammansättning i sina fönster.
  Hohoho god jul

  SvaraRadera
 2. Den perfekta sommarstaden måste ju bara bli min stad :D
  Kram från kusinet

  SvaraRadera
 3. Mamo: med tanke på att jag såväl tågpendlade samt cyklade hela förra vintern har jag lite svårt att se den problematiken du pratar om.

  Kusinet: nej... tyvärr gumman. Din stad kommer jag aldrig flytta till=) <3

  SvaraRadera
 4. Jag har ju bara åkt förbi din stad, aldrig varit in i den. Och så har jag varit på hockey där. Jag bor i en fin sommarstad:) Kram!

  SvaraRadera
 5. Hehe själv plockar jag upp nåt från Thaikiosken på Ringvägen och skiter i Östermalshallen ;)
  Kram

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!