måndag 26 november 2012

Så klart ni har rätt

Det är en bäbis:-) I juni hade det lilla miraklet tänkt sig att anlända, början är det sagt, men mamman som alltid går över räknar iskallt med mitten så att pappa Evil kan vara föräldraledig över midsommar!

Den eviga frågan är ju alltid när man ska berätta sånt här.... jag tycker egentligen själv det var lite för tidigt. Men jag tror det här är ett fenomen som hänger ihop med sociala medier? När jag mer eller mindre varje dag skriver om mig själv och min vardag, är det väldigt svårt att censurera bort en stor del av mitt liv? Och att hela tiden hinta om att man mår dåligt eller kommer med undanflykter för olika saker gör att man bara känner sig som en enda stor neggobrunn.... Den här graviditeten har förvisso varit helt ok, en sån där som gör att man faktiskt förstår folk som först i sjunde månaden upptäcker att de är på smällen, för hade det här inte varit planerad och man därför är lite på sin vakt och man inte har koll på sin cykel så hade nog det här kunnat gå spårlöst förbi! Det enda är att jag mår helt makalöst illa (men återigen, för att återkoppla till det innan- det hade man nog lika gärna kunnat tro var magkatarr eller vad som helst?) Jag mår mer eller mindre kroniskt illa hela tiden, något jag inte alls känner igen från när jag väntade mina stora tjejer, och det är ju ärligt talat skitjobbigt? Och då tror jag det finns massor av folk har det här tio ggr värre än jag? Jisses.

Jag ska ta itu med finaste Rosen på hela Hornsgatans award- tack fina du!- men idag kör jag några snabbfrågor från egen ficka först!

Vecka: 13
Planerad? Jajamensan. Det här är helt och hållet med flit:-)
Är storasystrarna glada? Väldigt. De har väntat på det här i många år. (Även om vi inte har tänkt det mer än sista halvåret)
Åldersskillnad: Mumlan kommer vara snart 17, Molla ganska exakt 14 då hon fyller 3:e och det här är beräknat den 5:e
Min ålder: jag kommer precis lagom hinna fylla 39
Pigg och frisk? Förefaller så, vilket gäller både mig och bäbis
Stolt fader? Omåttligt. Och, för att vara förstagångsförälder vad gäller bäbisar (tonåringar har han vid det här laget vrålkoll på!), väldigt cool sådan må jag säga? Han är lugnare än vad jag är.
Namn: det är vi helt överens om att hen ska få ett. Vilket är dock inte fastställt än. 
Tjej eller kille? Spelar, helt ärligt, absolut ingen som helst roll. Vi har varsin gissning, och båda är ungefär lika välgrundade *dvs inte alls*
Genusfrågan: är otroligt viktig för mig. Vi kommer köpa grejer vartefter- finns mer eller mindre ingenting kvar från tjejerna, och vi tar det mesta begagnat- och då kommer vi gå på vad som är fint och/eller praktiskt, inte om det är rosa eller blått.
Märkeskläder till bäbisar: Hallåååå, läs ovan om åldern på storasystrarna? De har redan bestämt både mini-Converse, mini-Fjällräven och mini-Adidasbyxor. I´m sooo screwed already..... Det spelar inte så stor roll vad jag tycker i det avseendet:-)

Så är läget hittills i stort. Jag kommer rapportera fortlöpande, jag lovar, även om jag inte riktigt kan lova att det här blir en renodlad gravvoblogg precis som jag inte tidigare kunnat renodla nånting- jag har svårt att hålla mig till ämnet helt enkelt? Men bara för att förtydliga en sak så här i decembertider i alla fall: jag älskar glögg. Jag lever ihop med en kemist. Jag kommer fortsätta dricka massormassormassor av glögg, men eftersom han har vrålkoll på densitetsviskositeten i avdunstningspunkten för ickereaktiva... ja nånting. Jag lyssnade inte..... så är det ingen fara. Jag kokar glöggen så all sprit är ordentligt borta, tro mig. Så have no fear när ni läser glöggrapporter här en månad framöver!

12 kommentarer:

 1. Grattisgrattisgrattis!!! Så roooligt, ja inte illamåendegrejen då förstås... Hoppas det går över snart.

  SvaraRadera
 2. Hoho vad kul att få höra lite mer. Förstår att tjejerna skriker miniConverse coh diverse annat :) Jag som inte har barn tycker att det låter vdervärdigt att må illa hela tiden och undrar hur fasen du bär dig åt för att kunna äta???
  Massa kram!

  SvaraRadera
 3. STORT GRATTIS!!! Så härligt! Finfina nyheter du kom med ;-)
  Å SÅ GRATTIS ÄN EN GÅNG!!
  KRAM!!

  SvaraRadera
 4. Åh! En bebbe! Så otroligt kult!

  SvaraRadera
 5. Så roligt! Jag tycker att du kan skriva hur mycket som helst om det. Jag älskar att vara gravid! Har aldrig mått dåligt överhuvudtaget. Ska ju inte ha några fler barn och kan sörja det faktum att sista graviditeten är gjord. Föda däremot....
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Men åh vad roligt!
  Grattis!

  SvaraRadera
 7. Men åh! Alltså hallå så himla jätteroligt och nu-börjar-jag-gråta-lite! Jättestort GRATTIS till er och en megastor KRAM!

  SvaraRadera
 8. Så himla roligt! Kan tänka att syrrorna går igång och vill köpa coola och söta saker till bebben.
  Sladdis är rena bonusen plus att man har bra barnvakter på nära håll;)
  Stort GRATTIS!
  KRAM

  SvaraRadera
 9. Gud va kul!! Joacim kommer hålla mig borta från dig, han är rädd att det smittar :)

  SvaraRadera
 10. Men åh vad roligt!! Och mysigt! Grattis!

  SvaraRadera
 11. Vad roligt! Grattis!

  Jag har nyfiket klickat mig vidare från annas blogg och läst din blogg lite då och då, utan att alls veta vem du är. Men nu vet jag! :)

  /Elin Matsson

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!