torsdag 15 november 2012

Trollen mitt ibland oss

Jag tänker inte orda så mycket om Sverigedemokraterna. De, likväl som människor som Katrin Z, förtjänar inte min tid och min uppmärksamhet. Dock vill jag att vi betänker att det nog inte hjälper så mycket att ett av trollen spruckit i solen- faktum kvarstår att 11,3 procent av Sveriges befolkning förra veckan hade röstat på dem om det varit val idag, och det är alltså så många troll vi har att göra med. Det är knappt att ens en tomtearmé förslår mot det hotet?
 
Återigen tänkte jag redogöra för en dagens Molla. Som jag kanske nämnt har jag en släkting som inte bara röstar på Sverigedemokraterna- idioten är dessutom mäkta stolt över det! Den här personen har jag avslutat all kontakt med, men han var närvarande på förra veckans begravning och min lilla dotter hamnade vid hans bord.
 
- Men mamma, han X som du inte gillar var jättetrevlig, han pratade massor med mig! Varför tycker du han är dum?
- För att han är Sverigedemokrat, han säger att alla s k blattar ska åka hem till sina egna länder, de har inte här att göra för det här är hans land tycker han.
- Jaha. Så himla konstigt. Han verkade faktiskt precis som en vanlig människa?
 
Och det säger väl en hel del. De finns mitt ibland oss, de pratar med våra barn, de säljer mat till oss på Ica, de kör våra bussar, de sitter på samma möten eller restauranger som oss, de har likadana kläder och frisyrer som vi, de älskar också sina barn och sina hundar och äter pizza på söndageftermiddagen och de verkar vara som vanliga människor. Men det är de inte. De är troll. Och glöm aldrig, aldrig det!

4 kommentarer:

 1. Gulliga, underbart kloka du! KRAM

  SvaraRadera
 2. det var väl en limited edition, skulle du säga till din dotter att han ville att blattarna så gärna skulle leva det liv de vill i sitt hemland för de förmodligen hellst vill bo där, lät det nog bättre, då har jag såklart inte en aning om människans åsikt in general men som allt annat moderat sosse kristen feminist ja u name it är det mkt förenklat å bara säga en enda sak för å mest döma ut en människa, du är ju också begränsat i så fall, väljer åt din dotter vilka människor hon ska gilla.... jag tycker alla ska ha en chans oavsett

  SvaraRadera
 3. Läs en gång till: jag har inte valt åt henne utan hon fick sitta vid vilket bord hon ville och prata med vem hon vill. Jag svarade bara på hennes fråga om varför jag inte gillar honom (och jo.... det finns en hel del mer bakom än bara hans presentation av sig själv som sd-nasse, han är det ända ut i fingerspetsarna.)

  Vill du fortsätta diskussionen går det bra att presentera sig först. Skojsigt nog så är enda gången jag får anonyma kommentarer de gånger jag skriver om Sverigedemokraterna.... Slump?

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!