måndag 13 december 2010

Du är inte död va?

Jag hade en fruktansvärt otäck mardröm inatt. En tjej jag inte pratat med på ett bra tag (i verkligheten. I drömmen var vi såååå tighta, och det var vi ju i verkligheten förr?) försvann, och efter bara ett par timmar hittades "en kropp"- finns det ett värre uttryck??- i ett grustag. Och jag såg den där lilla späda kroppen i en liksäck och jag visste ju att det var hon.... Hennes man var helt förstörd och hennes döttrar för små för att förstå, men den stora flickan frågade hela tiden vart mamma var precis sådär otroligt enerverande tjatigt som bara fyraåringar kan och ingen orkade svara henne.

Och jag har inte lyckats skaka av mig drömmen på hela dagen? Jag var tvungen att lusläsa tidningen i morse för att se att det inte var på riktigt, jag beskrev drömmen för Blond Beauty- ofta kan ju saker bli avdramatiserade om man berättar för nån annan- men det SLÄPPER INTE! Det är som ett sign eller nåt, att jag borde ringa och kolla hur det är med henne?

För det är ju helt normalt, eller hur? "Tjena det är jag. Jag skulle bara kolla att du inte är död? Assååå.... nejdå. Inget särskilt. Kände bara för att ringa så här efter ett par år. Du har inte varit och lattjat runt i några grustag på sistone va?" Eller hur.

5 kommentarer:

 1. Det är fullmåne på G. Då dröms det bisarra saker här med. Jag drömde i går natt att ena svågern hade begått självmord. Gick med en olustkänsla hela dagen.....Kram

  SvaraRadera
 2. Blä, vad läskigt! Ja kanske är det? Kram!

  SvaraRadera
 3. I drömmar är, har jag lärt mig, alla figurerna alltid sit egna jag. Och död betyder ju inte faktisk död utan förändring. Det är nog bra dröm tror jag.

  SvaraRadera
 4. Jo, har just tagit en rejäl promenad i bitande kyla och kom också fram till det. Vi röstar på det tycker jag!

  SvaraRadera
 5. Nog för att jag ibland har önskat livet ur en å annan men har inte (såvitt jag minns) drömt om det.
  Men om det betyder förändring kanska det är något positivt, hmm - tål att tänka på

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!