tisdag 14 december 2010

Ja drack bare hostmedicin me en liten röd triangel på å dä ä inte förbjudet!!

Vi har varit lite dystra på sistone, mest Dr Evil. I min oändliga visdom kom jag på att Chi-San är ju grej of the Day när man är trött och deppig, så det införskaffade han en flaska i söndags. Med hänvisning till tidigare nämnda oändliga visdom köpte jag ingen egen flaska, utan tullar på hans för det är ju billigare, mohahaha....MEN! En liten detalj jag aldrig nånsin tänkt på, och ingen annan heller verkar det som när jag frågar runt, men som Dr Evil upptäckte på ett litet ögonblick eftesom han är yrkesskadad är att det är tämligen mycket alkohol i Chi-San!
 
Det är alltså ingen bra idé att hutta sig en liten på morgonen och sen gå ut och sätta sig i bilen! Kan bli jobbigt till och med: "Det är inte schom du tror konschtapeln... jag har bara schnapschat mig en lilling Chi-Schan!" Man ska ju visserligen bara dricka 15 ml, något jag gör efter en lustig (sådär när jag tänker efter) liten huvudräkning av doseringen på hostmedicin för många år sen och många andra med mig, men lika många häller i sig en skvätt på en höft och då BLIR det faktiskt som en hutt! (Ja drack bare hostmedicin mä en liten röd triangel på å dä ä inte förbjudet för att citera Smala Sussie! Jag var förskräckligt hostig men hade ingen hostmedicin- men det hade ju däremot Mumlan, ett och ett halvt år gammal.... det var alltså ingen stark hostmedicin utan vanlig bäbismedicin. Jag började räkna lite på hennes vikt och min vikt och millilitrar dit och centimeter dit och teskedar och Djävulen och hans släktträd, men kom till slut fram till att ca 40 ml var nog lagom. Eller nåt. Typ. Och 40 ml är ungefär.... hmmm... ett halvt dricksglas kanske? Eller? Vad kan hända- det är ju bara bäbishostmedicin?? Joråsåatt.... det är ingen höjdare att vara ensamstående mamma till en hyperaktiv unge och plösligt upptäcka att tvättstugegolvet anfaller! Som tur var bodde Skitsyster d ä ca 1 km bort och var där på två röda för Mummelpassning. Så i korthet: efter det passar jag mig för överdosering av läkemedel!)
 
Så kära vänner... don´t drink and drive. Stay away from the naturmedicin and nobody gets hurt!

3 kommentarer:

 1. Flaskan kanske skulle heta Hopp San...

  SvaraRadera
 2. Ah, menar du att det är sprit i dendär flaskan på allvar ? Jisses..
  Ja, jag blev ju litta snorig i Goa, så hela skallen täpptes igen... men favvis haket på stranden rekomenderade deras egna Brandy.... ett havlt dricksglas... utblandat med lite mineralvatten... fy fan... men det var trolleri... allt snor släppte !
  /Åsa

  SvaraRadera
 3. Köp lite Gerimax till Dr Evil i stället. Man blir pigg som en iller och kan dessutom köra bil utan att riskera fyllekörning! Kram

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!