torsdag 13 december 2012

Bojkotta H&M!

En liten droppe i havet måhända, men följs vi åt så ger det nog en krusning på ytan i alla fall. Jag tänker från och med nu bojkotta H&M!
 
Det är klart jag fattar att de inte är ensamma om att utnyttja fattiga länder men man måste börja nånstans- och ja, det är möjligt att det finns en annan debatt runtomkring att det är bättre att ha ett dåligt jobb än inget jobb alls, men det i sig tjänar ju som ursäkt för företagen att fortsätta betala minimilöner och inte skatta för sig? Och att företag syns och hörs och får agera som exempel för de andra gör nog ändå att en och annan tvättar sin smutsiga byk för att slippa springa gatlopp i media!
 
Och handen på hjärtat- om Mumlan och hennes kompisar med sina studiebidrag kan rata det billigaste alternativet till förmån för nåt lite dyrare av solidaritet, då kan vi aningens mer plånboksstarka än studerande ungdomar också göra det! Häng på bojkotten! Det må finnas hur många praktiska små startset för bäbisar och fina filtar där som helst, men jag vill inte se framför mig en brinnande textilfabrik varje gång jag använder dem. Det finns fina bäbissaker i second hand-butikerna med.
 
 

7 kommentarer:

 1. Man borde verkligen shoppa mer second hand-kläder/saker. Inte minst för miljöns skull.

  SvaraRadera
 2. Jag är på! Billiga kedjor borde verkligen bojkottas. Det finns alltid en anledning till att saker och kläder är billiga och ofta är det andra (fattiga) som får lida. Usch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa!:-) Då är vi två nu i alla fall- vilket är dubbelt så många som i morse!

   Radera
 3. Jag bojkottade H&M för bra många år sen, men då mest för att de inte hade nåt som tilltalade mig! Men nu bojkottar jag dem av en "bättre" anledning!!

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!