söndag 16 december 2012

GI när man är på smällen

Jag är för jäkla trött och slö nuförtiden... och mycket mer än cykling och promenader mäktar jag inte med i träningsväg. Diskuterade lite lätt med familjen och jag tror vi tar och drar igång en lättare GI-variant ett tag för att pigga på oss? Om det funkar. Märker jag att jag mår dåligt av det får vi lägga om. Men det blir ju som sagt en lightvariant med en hel del kolhydrater (GI utesluter inte kolhydrater, men man satsar på långsamma sådana och vräker inte i sig i överflöd av dem, men det är inte LCHF vi pratar om!) , och frukt lär jag ju vräka i mig med tanke på clementinmängderna på jobbet!

I morrn måndag startar jag upp med en müslifrukost med hallon och granatäpple, paella på quinoa till lunch och halloumi med diverse grönsaker till middag *meatfree monday men vi har inget annat än halloumi hemma?! Jag väntar på en laddning viltkött så frysen är helt tom- använder mycket frysta grönsaker annars- och handla orkar jag inte!!*

Tisdag blir thai till lunch ihop med en kompis och det är ganska lätt-GI-anpassat, spaghetti och köttfärssås till middag eftersom vi får gäster och jag orkar inte tänka ut nåt annat snabbt storkok, men jag kör en rejäl kålsallad till!

Onsdag hoppas jag viltet rusat in. Då blir det kött och rotfrukter! Rester till lunch.

Torsdag... blir en utmaning.  Fisk är jag sugen på! Fiskgratäng med räkor kanske och en rackarns massa dill? Lunch vete skråen....  Det finns dock rätt mycket paella kvar från idag, jag kanske kan frysa in den?

Fredag- ja jävvlar i min låda!! Då blir det fest med kyckling och ädelostsås (väl kokad i fem minuter, då går det bra säger min barnmorska!) Polkabetsgratäng till kanske?

Lördag har vi långfrukost. Sen ska jag göra julgodis och köpa sista julklapparna, hade glömt bort att inhandla leksaker till två små damer. Typiskt. Så mycket GI blir det nog inte idag.

Söndag. Dan före dopparedan. Det blir julskinka och äggröra- ny tradition sen två år tillbaka faktiskt!

Jag ger det ett försök? Jag behöver en rejäl vitamininjektion känner jag!

Notera att syftet INTE är att gå ner i vikt eller på nåt sätt överhuvudtaget påverka vikten- det tåget har så att säga redan gått just nu.... Jag vill må bra. Just nu är familjens mat lite vad vi känner för för dagen, och det funkar inte? Det blir snabba lösningar som jag inte ens gillar att äta, och det blir en massa småhandling vilket skapar stress hos mig, och det blir sena middagar vilket inte funkar för mig alls. Väl planerade middagar gör familjen QfE nöjda och glada, och vi får helt enkelt ta och rycka upp oss. Finns det en matsedel kan dessutom nån annan än jag laga mat, vilket underlättar ofantligt och jag kan ta min kärringvil på sängen direkt när jag kommer hem från jobbet. Så inga moralpredikningar om att inte banta vid graviditet tack- det är inte det det handlar om!

4 kommentarer:

 1. Det låter väl klokt:) Vem som helst mår väl bra av att äta på det sättet! Kram

  SvaraRadera
 2. Goder afton :) Ville bara tala om att jag snappat upp ditt fototips :D
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Det är väl en jättebra idé? Lite lchf, gilight eller nåt.
  Jag har precis avslutat en tredje kväll när jag sover som en tok på soffan. Efter att ha ätit potatisgratäng. Inte i så stor mängd med det kolhydratpåslaget gör att jag somnar? För att vakna lite småhungrig som ett brev på posten. Missade t o m Ernst. :)
  kramar och lycka till med veckans mat

  SvaraRadera
 4. Låter väldigt bra. Tror banne mig att jag också ska köra en omgång mer GI än vanligt. OCH absolut mindre festande. :-)

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!