tisdag 11 december 2012

Tack och Googlediagnoser

Tack för värmande kommentarer igår. Man blir lite missmodig. Det är klart det lika gärna kan vara nåt "simpelt" som borrelia, järnbrist, eller vad det nu kan vara för vanliga grejer det nu finns att välja på- det var vår utgångspunkt från första början- men efter så här många månader börjar man misströsta? Och jag tycker nog sjukvården egentligen gör vad de kan, hon har diverse remisser och kallelser och en oerhört engagerad personal på vår "hem"-avdelning, men allting tar sån tiiiiiiid! Vi började hela resan 2008, det har eskalerat till nuvarande tillstånd i somras, senaste fyra månaderna har varit riktigt, riktigt illa och idag skickar jag henne inte ens till skolan. De kan ju ändå inte ha henne där, hon är på lektionerna 20 minuter i taget, sen måste hon gå ut. Eller så minns hon inte ens att hon varit där. Nu har hon sovit i snart 14 timmar, och visar inga som helst tecken på att vilja sluta med det (nej hon är inte medvetslös. Det har jag kollat. Sisådär hela natten)
 
Så idag stannar vi hemma. Förutom en sväng till vårdcentralen om jag lyckas tjata mig till en tid. Fick råd av sjukvårdsupplysningen igår från en jätte, jätte, jättevettig människa som hade en bra poäng: nu har alla experter tittat, klämt, vridit och känt- det kanske kan vara en bra idé att en helt vanlig allmänläkare tar en förutsättningslös titt? Som inte vet så mycket om bakgrunden, utan bara funderar utifrån att det kommer in en liten tjej med underliga symptom. Det kanske ÄR borrelia, men jag tror ärligt talat inte att nån kollat det?
 
Problemet med Google är som tidigare nämnts att det är väldigt lätt att ställa sin egen diagnos, och att den då drar iväg till värsta möjliga scenario. Men det innebär också är att man som lekman- eller ens mamma- tas på allvar när man ifrågasätter olika symptom, bara för att din sambos grannes jobbarkompis hade exakt samma symptom och du har googlat på hennes diagnos och tycker det finns likheter så är det inte det din dotter har och hör sen, och så tappas aspekter bort som kanske hade varit relevanta?
 
Vid det här laget testar vi vad som helst inom beprövad vetenskap *vilket enligt min ringa åsikt inte inkluderar suspekta naturmediciner eller att dra ungen genom ett kluvet träd vid fullmåne. Tyvärr.* och jag tycker definitivt det är på sin plats med lite förutsättninglös testning. Vi har inte så mycket att förlora.
 

6 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen ni får svar snart.
  Gud vad ont i magen jag skulle ha. :(

  SvaraRadera
 2. Fy vad jobbigt att inte veta vad ens barn lider av. Ni skulle behöva träffa dr House!
  Hoppas ni får besked på vad som är fel inom en snar framtid.

  SvaraRadera
 3. Fy vad jobbigt men det är kanske så att det bästa är att gå till ngn som ser henne "på nytt". Håller tummarna att ni snart kommer till rätsida med det och att hon får må bättre. Kram

  Septemberflikka

  SvaraRadera
 4. Så avskyvärt jobbigt och frustrerande för er! Det kanske inte är så dumt det där med en förutsättningslös titt av en "enkel" allmänläkare som inte känner till alla andra undersökninger och teorier. Tänker på er.
  Stor KRAM

  SvaraRadera
 5. Låter tufft!
  Hoppas de hittar orsaken.

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!