måndag 31 december 2012

Nyårsdessert för den panikslagne!

Mumlan ska på knytisfest och fick ansvar för efterrätten... eftersom mamman i år lämnat bort den roligaste delen- desserten- av vår knytis till min skickliga syster, hade jag lite efterrättsabstinens och gjorde den åt henne. Och det tog typ.... en kvart? 20 minuter?

Total panik över att du glömt efterrätten och gästerna står i hallen?
Det hände- FAKTISKT- en kompis till mig. *Jag vet att jag säger att allt klumpigt jag gjort egentligen var en kompis till mig. Men den här gången var det så. När Blond Beauty- som alltid har allting under kontroll- var i princip klar med allt insåg hon att hon glömt efterrätten.... Eftersom det är Blond Beauty vi pratar om så löste hon den naturligtvis ändå galant, men vi vanliga dödliga hade ju fått panik och pajat kvällen...* Dock inte med det här räddare-i-nöden-receptet!! Och som sagt: det är till Mumlans och hennes polares och därav platsglasen.... Hade jag gjort det hemma hade jag fixat nåt lite mer classy, jag lovar:-)


Vitchokladmousse med blåbärsvirvel

4 portioner. Jag gjorde dock 16, så det är inga problem att räkna om det till önskat antal portioner utan att det blir mer jobb!
 • 100 g vit choklad
 • 1.5 dl vispgrädde
 • 1 dl crème fraiche

Vispa grädden. Vispa ned creme fraichen. Vispa ned den smälta chokladen *som man då förberett genom att smälta den medelst vattenbad. Men det räknade ni förstås ut:-)*

 • 1 dl frysta blåbär. Tina och mosa med gaffel
 • 1 ask amerikanska blåbär  att dekorera med
 • Nå annat kul att dekorera med. Mumlan gillar kaksmulor, själv kan jag tänka mig t ex rostade mandelspån eller nåt snyggt strössel?

Häll moussen i en strut. Varva mousse, blåbärsröra och amerikanska blåbär, avsluta med ett lager mousse och dekorera med blåbär och övrigt snyggt- varför inte ett tomtebloss också?


Gott Nytt år babes. Det ska jag ha.

5 kommentarer:

 1. Inte värst mycket panik på Hornsgatan men det hindrar ju inte att jag testar den urläckra efterrätten?
  Stor kram och ett alldeles förtjusande Nytt År!

  SvaraRadera
 2. Gott! Och gott nytt år! Kram

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!