onsdag 16 januari 2013

Kardemummakaka med lemon curd, recept nån?

Cykla igår gick....sådär. Det blev nån slags cykel-promenad-hybrid. Men det gav motion i alla fall! Och jag tror faktiskt vattengympan tog en del på kroppen trots allt, på ett bra sätt? Vi fortsätter med det, alla sätt att sätta fläsket i rörelse är bra just nu tycker jag:-)
 
Veckans matsedel!
 
Måndag: blev inte meatfree pga att min snälla svärmor skickat med Dr Evil en massa kyckling hem från Södern, utan istället klassikern stekt potatis, stekt kyckling och bearnais´esås. Och myyyyycket sallad! Flottigt värre:-)
 
Tisdag: replacement meatfree monday. Morotspaj med vitlöksråkost. Fantastiskt gott! Och äggfritt fast det var en paj. Sånt gillas!
 
Onsdag: Asiatisk fisk med  linsquinoa.
 
Torsdag: Pasta med parmesan- och skinksås
 
Fredag: Eftersom jag missade att det skulle vara chorizo i förra gången jag gjorde saffranskycklinggrejen, har jag en massa sån kvar i kylskåpet. Därför blire samma igen fast MED chorizo den här gången.
 
Lördag: Blond Beautys vinkokta högrev. Dock utan det tillhörande drickvinet för min del:-)
 
Söndag: jag är vansinnigt sugen på lasagne? Med stor sannolikhet blir det det, vet dock inte i vilken form än.
 
Dagens utmaning (förutom att sätta en process på plats, samordna resurser från olika delar av landet till nån form av workshop för att alla blev sjuka förra gången vi försökte, samt deala med mina hjärnspöken om att min yngsta dotter flyttat till sin pappa och därmed är ganska vind för våg samt nya psykdemonen för min del att eftersom Kapten Guppy är det i särklass livligaste lilla liv jag varit med om inuti min kropp så kanske hen också har ADHD om-man-nu-kan-få-det-redan-i-magen-men-det-tror-jag-inte-eller-iaf-hoppas-jag-det men för att fokusera på det viktigaste) så letar jag ett recept på den fantastiska kardemummakaka med lemon curd och frosting som Blond Beauty och jag fikade på förra veckan ute på ett café. I must have it! Sen kan jag dö i frid.  Nån som har nåt hum om ungefär vad jag letar efter och kanske till och med har ett recept?

2 kommentarer:

  1. Det här kanske kan va nåt?
    http://madebymaryblogg.blogg.se/2012/october/kardemumma-amp-kokoscupcakes-med-lemoncurd-och-marangsmorkram.html

    SvaraRadera
  2. GUUUULD!! Nej inte riktigt, men vem fanken bryr sig- det är kardemumma, kokos och lemon curd liksom?! Här ska bakas- TACK!

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!