onsdag 9 januari 2013

Veckomatsedel som utlovat, om än sent

Veckomatsedel var det ja.... jag ber om ursäkt. Det blev lite hektiskt. Fast en grej som faktiskt är bra är att jag ÄNTLIGEN lagt till i princip alla bloggar jag läser i Reader, så numera hinner jag läsa alla bloggar jag vill! Lite mindre bra för er dock, för det blir liksom inte av att man kommenterar på samma sätt, men ego-jag älskart! Nu har jag koll på er igen liksom? :-D

I alla fall.... vad vi äter nuförtiden. Eller i alla fall den här veckan.

Måndag: en ganska tam saffrans- och kycklinggryta med grönsaker och papardelle? Under tillagningen lade jag till en halv torkad chili, och HEJ vilken skillnad det blev?! Från "ok, funkar" till "OMG det här äter jag igen!!"

Tisdag: räddaren i nöden lax med fetaost. Tärna lax och lägg i form, salta och peppra, smula över fetaost och en burk lättcreme fraiche och skjuts in i ugnen tills det är klart!

Onsdag (i skrivandes stund alltså): Halloumiburgare på rostad levain med cole slaw och klyftpotatis! Hell YEAH vad gott!

Torsdag: Pastagryta. Skittråkigt men enkelt, och barnen får laga den själva eftersom vi är på föräldrautbildning. Blanda burkchampinjoner med kokt pasta, helst skruvar men man tager vad man hafver, gröna ärtor, strimlad skinka och häll på grädde precis så det blir kladdigt. Värm. Färdigt.

Fredag: Kyckling igen, men nu med avocado och stekfläsk. Fantastiskt gott och har fått omdömet "Rätt jag ibland drömmer om på nätterna" från Barbie.

Lördag: Gräddig lövbiffsgryta. Kommer inte ihåg receptet på rak arm, men det lät gott när jag läste det?

Söndag: fiskgratäng med räkor och gröna ärtor. Man blir smart av fisk har jag hört så jag laddar denna med 800g till 4 personer.

Vad äter ni? Har ni nåt bra tips? Ska vi byta grejer med varandra?

Update: och i samma ögonblick som jag publicerade Suzan detta ljuvliga recept på linsoppa.... *Eller alltså, jag har inte testat just det här receptet, men det är väldigt likt den soppan jag brukar göra (fast har glömt av nu ett tag? Tack för påminnelsen Suzan!* och den är en fantastisk soppa som väl förtjänar sin plats i vilken veckomatsedel som helst!

2 kommentarer:

  1. Thanks. Jag behöver verkligen inspiration. Och attans så gott allt låter.

    SvaraRadera
  2. Fan vad hungrig jag blir nu igen:) Halloumiburgarna lät sjukt goda! Har inget recept att ge på rak arm men jag har ju tänkta att lägga ut mitt absoluta favvorecept med pasta och Karl-svamp med salami,mmmmm. Nu måste jag nog stoppa huvudet i kylskåpet...
    Kram

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!