måndag 14 januari 2013

Vad mer kan man behöva i ett hem mer än en järngryta liksom?

En tanke slog mig igår, som jag genast delgav min äldsta dotter. I helgen satt jag nämligen och gjorde vår matsedel för veckan, en extra åt anna med litet a, samt gjorde en överslagsplanering rent allmänt på resten av månaden (utan att precisera, bara utifrån ungefär vad vi har kvar i frysen) *Och ja. Jag är matfixerad. Totalt. Frågor på det?:-)* Diskussionen kom upp utifrån att Mumlan skulle kunna leva på halloumi, men att hon får passa på att äta det så länge hon bor hemma för sen blir det för dyrt (det där med hushållsekonomi och vad saker kostar ska vi ta nån dag. Just nu nöjde jag mig med att konstatera att "eeeeh…..ne?")

 

I alla fall…. Vad jag berättade för min dotter var att hon (och hennes syster naturligtvis) kommer få varsin rejäl järngryta av mig när de flyttar hemifrån. Samt en bra kniv. Vad jag förväntar mig att de lärt sig laga till dess är i tur och ordning

 

 

Och that´s it? Kan de de här tre grejerna kommer de alltid ha mat på bordet i mer eller mindre varierad form! Det är faktiskt det enda jag känner att de behöver ha med sig i matkunskap för att överleva 3-6 år som student utan att svälta!

 

Nu är båda mina döttrar ganska köksbegåvade, så jag är egentligen inte så orolig. Det jag främst vill skicka med dem är att man inte behöver äta samma sak dag ut och dag in, men att man med små medel kan variera. Och bröd är SVINDYRT, kommer de undan den kostnaden så gör det en stor del av ekonomin.

 

I övrigt har inte helgen varit den bästa i mannaminne, och det är i princip på den nivån att jag välkomnar måndagmorgonen! Men ny vecka, nya tag och ny paj och ikväll är det vattengympa!
*Note to self: kom ihåg att testa baddräkten INNAN jag går iväg till passet….*

2 kommentarer:

  1. Tack för länken till brödet - inte för att jag kommer att baka. Saknar järngryta, avskyr att handskas med lite löskladdig deg och har gasugn= äckelvibbar, troligt misslyckande, tårar, svärande och annat trist. MEN-på siten hittade jag ett kalasbra LCHF-recept på Chili :) Hurra!
    Kram

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!