torsdag 22 december 2011

Kära diktatur

Kära svenska regering. Nu har vi fler svenska journalister fängslade i diktaturer. Av någon outgrundlig anledning *host DAWIT ISAK host* litar inte jag riktigt på att ni och er tysta diplomati löser det här? Det kanske inte funkar med ett mail varannan månad om att "hörrni... grabbar.... kom igen nu va? Kan ni inte släppa våran kille nu? Snälla? Annars blir det skitjobbig stämning i omklädningsrummet när jag spelar innebandy med eran diplomat på fredag? Va?" Kanske måste man ta till liiiiite ilsknare ordalag- kanske till och med- och nu är jag riktigt, riktigt hård här!- sluta bjuda in representater från de här länderna till saker som kungabröllop eller andra festligheter. Man kanske skulle överväga nån form av sanktioner? Man kanske kunde ta och offentligt fördöma deras förfarande? Man kanske kunde göra i alla fall NÅGONTING!
 
Jag kan hjälpa till. Jag är skitbra på att skriva arga lappar i tvättstugan, så nu har jag hjäpt er att tota ihop något ni kan skicka över till både Etiopien och Eritrea.
 
Du DIKTATUR som fängslade våra medborgare,
 
det här är inte ok!!! Sluta omedelbart med det. Vi andra som bor runt omkring vill kunna skicka våra journalister för att granska er smutstvätt enligt de regler som faktiskt råder i större delen av världen- ANVÄND ERAT SUNDA FÖRNUFFT! Tänk på andra MÄNISKOR !!!!!
 
Slutar ni inte fängsla journalister kommer vi utföra ett sånt kalsongryck så ni inte kan sitta på 14 dagar samt stänga av er från att använda gemensamhetsutrymmen till fester m.m
 
P.S Lämna EJ ludd kvar i torktumlaren heller och spela inte musik efter 22.00 det finns faktiskt andra människor i den här världen som sover så dags!!!!
 
//En upprörd medborgare
 
 
Eller så kanske svenska regeringen kan skriva en egen lapp? En något mer kortfattad?
 
Kära diktatur
Vi är riktigt, riktigt bra på att bygga missiler. Vi brukar inte dra oss för att exportera dessa missiler till länder som ni och ta bra betalt för det.
 
Dock, för att visa vår uppskattning för er regim, önskar vi att ni översänder oss namnet på den hos er som handhar fängslandet av våra landsmän. Därefter kommer vi att skicka ett gratis varuprov på vår exportvara till denne handläggare personligen som ett litet tecken på vår uppskattning. Önskas fler varuprover, vänligen meddela oss så ska vi snarast hörsamma ert önskemål. Agerar ni inte överhuvudtaget, ser vi det som att ni önskar prenumerera på denna tjänst och vi kommer därmed skicka ett styck missil i veckan till edra regeringsledamöter.
 
Tack på förhand och en god jul önskar,
 
Sverige

4 kommentarer:

  1. Maj godd så imponerad jag är! Så ska det se ut!
    The Queen for President!

    Kram!


    PS. Jag tar och gör ett litet blogginlägg och länkar till detta.

    SvaraRadera
  2. Haha.. underbart! Jag är också skitbra på att skriva arga lappar i tvättstugan eller i porten om alla cyklar som står i vägen så hör av dig om du behöver hjälp! Kram

    SvaraRadera
  3. Klockrent! Dom skulle skicka dig i stället för sin tysta diplomati;) Du har verkligen talets gåva kvinna! Kram

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!