lördag 18 september 2010

Päron från päron

Efter en snabb liten titt hos Ting i morse hittade jag detta vilket gjorde mig så lycklig att jag nästan fick lite ståpäls!


Om man kan tänka sig att man kombinerar denna med det jag beställde redan för tre veckor sen (eller två. I ren och skär glädje drack jag upp vad jag hade kvar från förra året och vandrade raka vägen in i glömskans dimmiga dalar) så blir ju lyckan total.Fatta grejen? Både pepparkakor och saffran... Och ja- det ska drickas i Muminmugg;-)

Nu sitter jag fortfarande i pyjamas och väntar på Skitsyster d ys svärpäron, som ska komma och lämna just päron. Jag har sånt flax att jag har inte bara mina egna svärpäron som är helt ljuvliga, utan bor även mer eller mindre grannar med Skitsyster d y dylika, som också är helt underbara. De går ut med hunden, ger presenter till mina barn, kommer med frukt, gör egna smycken till mig (alltså hennes svärmor gör superfina smycken som jag får!), skjutsar barnen vid behov och är verkligen ett jättestöd att ha i närheten! Och idag ska de alltså komma med päron till oss=) Vi är ju dessutom barnlediga i helgen, så jag bestämde lite raskt att vi ska äta trerätters och dricka vin *hade tänkt skriva ett inlägg igår om vår barnfria fredag: vad är det första man tänker på som föräldrar som ÄNTLIGEN får en fredagskväll för sig själva helt utan barn? Min första tanke var, helt seriöst: Jippi! Då slipper vi äta tacos ikväll!....*

Nån som har ett bra förslag på förrätt (men det måste vara jättebilligt. Orsaken till att vi är barnlediga är att telningarna skickades iväg till handbollscup med ytterst kort varsel, så mitt stackars konto som alltid är tomt ändå rånades hastigt och lustigt på tvåtusen spänn och det är en vecka kvar till lön.... Jag har 60 spänn kvar. MEN som sagt en jäffla massa päron!) Huvudrätten blir, med en viss färsmodifiering, viltburgare med grillat päron och ädelost, och till efterrätt päron- och chokladpaj. Det ni!

Thank you for listening, over and out!

2 kommentarer:

  1. Hej gumman! Jag vill tacka dig för dina underbar ord i min blogg! Sitter här och är helt bölfärdig. Inget bs utan faktum. Jag har försökt vara så nära mig själv som möjligt i bloggen och när jag läser din kommentar så ser jag att det har lyst genom. Tycker du har fångat mig ganska så på håret faktiskt och förundrad över att det syns så väl igenom. Ibland är jag evinnerligt trött på mig själv och mitt eget babblande men de perioder syns då jag knappt får till ett inlägg om dagen :D Blir glad över att du säger att jag gör outfiten och inte tvärtom. Har känt ett tag att jag har fått lite nog av Mollysarna. Kommer tagga ner en del på den fronten tror jag och inte vara så insnöad utan försöka vidga vyerna. Jag är trots allt inte någon rosett och spets brud. Jag är inte heller som Josanne & Linda G. Jag är någonstans mitt i mellan och ganska ombytlig. Nästan så att jag har två personligheter haha :D Kram på dig underbaring och återigen tack! (Ps förlåt för en hel roman.. ds.)

    SvaraRadera
  2. Herregud vad gott! Menar du att glöggen har kommit redan! Panik!! Kram

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!