tisdag 12 oktober 2010

Som bomull i magen

Jag är trött och sur idag. Eller inte så sur egentligen, mest trött och jag insåg redan igår att jag inte kommer få nån lunch pga ett oväntat tandläkarbesök (inte mitt- Odd Mollas. Hade det varit mitt eget hade jag ju åtminstone haft en bra anledning att inte äta...) Mitt bästa de dagarna jag inte får tid att äta, är att äta nån form av gröt? Gröt lägger sig som bomull i magen och gör att man blir glad! Lite tillyxad gröt gör att man blir ÄNNU gladare! Därför gör jag ibland- eller rättare sagt oftast- pudding eller pannkakor av min gröt! För ett par dagar sen läste jag ljuvliga Mollys hälsoblogg och kom på att vi inte ätit mannagrynspudding på länge... Jag kör dock en egen variant av denna, men tackar för inspirationen! 
 
*Ännu gladare hade jag varit om jag haft tid att göra denna igår.... Nu blir jag utan lunch istället. Men ikväll ska den göras, och sen förtäras till frukost på onsdag och torsdag! I morrn ska jag på konferens hela dagen, så då blir det bjudlunch=)*
 
Grahamspudding med gojs
 
1 l mjölk, motsvarande mängd grahamsgryn och salt. Av detta kokar man gröt, mängden och receptet finns på paketet- jag tänker inte idiotförklara nån *alternativt skriva fel=)* med att tala om hur man gör
 
Lika mängd uppvispade ägg som matskedar socker, i det här fallet 3 av varje. När gröten kokat klart- typ 10 minuter- så rörs detta ner ihop med skalet från en citron, vaniljsocker och russin. Jussejungen (skjuts in i ugnen på ungmumliska) i ugnen, 200°. (Lägg det gärna i en smörjd form först)
 
Låt svalna av lite och njut med färska (vilket i mitt fall blir frusna) bär, helst grädde men annars vaniljyoghurt, låt inte Mumlan smaka för då blir hon sjuk, tala inte om för Dr Evil att det är russin i för då tar han alltihop, bjud dock Odd Molla för det här är en av få icke-McDonalds-tillverkade saker som hon faktiskt gillar och hon ser ut som en söt liten gerbil när hon äter nånting hon gillar.
 
Annars, tips 2: Har man bråttom och befinner sig i närheten av en stekpanna, går det bra att blanda 1-1-1 av ägg, mjölk och havregryn och steka en jättepannkaka! Släng på 1-1 matsked sylt och matlagningsyoghurt och ät. Snabbt, lent, gott.
 
Dessutom: jag vill utmana kaffekokarbloggs-Katja att göra denna i kaffebryggaren! Kan vi få se det Katja?
 
Bild från Arla.se

1 kommentar:

  1. din variant låter jättegod :) ska lägga receptet på minnet :)
    håller med om att det hade varit kul att se om den går att få ihop i kaffebryggaren :)

    ha det fint! kramkram :)

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!