lördag 19 februari 2011

Päls sitter bäst på sin originalägare

Idag fyller Skitsyster d ä år och det är SCHLAGER på tv- woho!!!! Eller vänta... jag börjar om. Det blir ju fel prioritet det där *kommer jag få nerkört i halsen*

Idag FYLLER SKITSYSTER D Ä ÅR och det är SCHLAGER på tv- woho!!!! Detta ska firas med att äta Bambi, potatisgratäng till de andra och betor med chevré till mig, och kanske en och annan sockerärta med... sen gino på hallon och mörk choklad. No wine för den här GI-diotmamman för hon ska köra bil och hämta sina telningar efter en tillställning (samt skjutsa Skitsyster d y och Skitsvågern.

På dagens spinningpass körde de nedvarvning med The Tallest Man on Earth- jag hade glömt hur fruktansvärt, hysteriskt superbra detta faktiskt är?


Jag kommenterade just en ganska välkänd bloggerska som sätter en ära i att fortsätta bära sin HPI-mössa eftersom hon är "obstinat" och tycker det är en hemskans ståhej om en liten småsak som att det är päls på hennes mössa- asså hallåååå, det är klart att hon inte gillar att djur lider, men hey- det är ju en snygg mössa liksom? Jag antar att jag kommer få ett par gliringar om att jag väljer att äta Bambi ikväll, så för att förtydliga det hela: Bambi har levt ett bra liv i skogen. Jag känner killen som sköt honom, han brukar hjälpa till att spåra påkört vilt för att förkorta deras lidande, han har ingen som helst respekt för den sortens jägare som hellre skjuter snabbt än pricksäkert- Bambi fick en ögonblicklig död är jag försäkrad. Och oavsett hur mycket kött jag äter så skulle jag aldrig, neverever, köpa en päls. Eller plagg tillverkade av barnarbetare (vilket inkluderar Odd Molly-kopior) Eller billig fläskfilé där grisarna staplats på varandra i transporten. Duntäcke var jag med och demonstrerade emot redan 1989. Så på mig bara- jag tycker fortfarande att folk som medvetet bär äkta päls fanimig förtjänar att stenas, steglas samt piskas offentligt på torget och sådana som du får mig att bokstavligt talat må illa!

P.S Det finns faktiskt en innehavare av äkta päls som jag respekterat. Det var en gammal tant på ett äldreboende där jag jobbade som vid 11-12 års ålder förlorat sin älsklingskatt och hennes pappa hade sparat skinnet åt henne- hon hade vid typ 80 års ålder kvar det och brukade smeka den ibland samt-citat- "värma knäna mä för dä gjorde ho när ho levde"

8 kommentarer:

  1. Jo du...pälsdiskussionen är nog inget vi ska gå in på...men däremot tycker jag nästan, men bara nästan att det låter lite lite väl makabert att flåa den älskade katten och spara pälsen...

    Men smaken är som...

    /SilverSara

    SvaraRadera
  2. Håller helt och hållet med dig om inställning till rådjur jakt och päls. MEN det finns en liten hake. Det finns ju faktiskt rävar som skjuts pga överskott (var vanligare innan rävskabben härjade). Rävens naturliga kost (samt nära hundsläkting) gör att vi inte gärna äter dess kött. Så vad finns det kvar att ta vara på. Jo pälsen. Som idag inte går att bära utan påhopp. Men men...Det problemet är ju inte särskilt jättestort alls...

    SvaraRadera
  3. Sara: jag var nog lite otydlig, katten dog alltså en naturlig död=) Eller hur den nu dog, det förtäljde inte historien men pappan flådde katten för att spara åt den otröstliga dottern. Så makabert ja, gulligt, också ja=)

    Gustav: jo absolut, men det är ett försvinnande litet antal. Jag tycker man kan bära skinnskor med om det är från t ex kor där huden blivit över efter slakt. Men här snackar vi blårävar uppfödda på farm i usla små burar vilket hejas på av ett urblåst ägg till modebloggerska- och DET kan inte försvaras i ett enda led.

    SvaraRadera
  4. Håller med dig! Mössjäveln är dessutom inte ens snygg;) Kram

    SvaraRadera
  5. Haha...måste bara berätta om min mormors handmuff gjord av kattskinn. Den kommer från en katt de hade och sen fick den bli kattmuff, det är så makabert så det nästan slår över.

    Mormor brukade också kalla muffen vid namn, kommer i detta ögonblick inte ihåg vad kattskrället hette. Muffen låg överst i ett skåp hos mormor i en plastpåse och användes mig veterligen aldrig.

    F*n nu kommer jag att fundera hela kvällen på vad den hette. *suck*

    Kraaaaaaam

    SvaraRadera
  6. Johan...kattmuffen hette Johan tror jag. ;-)

    SvaraRadera
  7. Javabönan: ASG! Jamen i det läget blir det ju bara underbart istället för makabert=)

    SvaraRadera
  8. Nu är det bara jag och min skadade hjärna som är här igen.
    Fråga 1: Hur urartade denna diskussion och varför handlar alla inlägg om päls förr eller senare om muff?
    Fråga 2: Vilken pervers människa kom på att kalla kvinnans kön för muff? Muff är alltså något hårigt som man trycker in BÅDA händerna i...

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!