lördag 8 maj 2010

Allergikaka

Vilken UNDERBAR kladdig kaka det blev igår!! Jag gjorde helt enkelt vår allergivariant av kladdkaka, men hällde glasyren till kärleksmums över.... Fantastiskt gott!

Om det finns fler än jag som har en äggallergiker hemma så är ni säkert medvetna om problemet med att göra mjuka kakor- ytterst få blir goda. Om man tar ett helt vanligt kladdkakerecept, egentligen vilket som, och byter ut äggen mot ungefär motsvarande mängd turkisk yoghurt så blir det- citat Tina- jättegott! Det funkar inte på andra kakor för det blir verkligen jättekladdigt, men oerhört gott och inte stabbigt som äggfria kakor gärna blir.
När den kommer ut ur ugnen kan man med fördel lägga på nån form av choklad, after eight-plattor, Noblesse, vanlig Marabou, you name it!

Nu är ju Mumlan tråkigt nog inte hemma och får därför inte smaka den allergianpassade kakan, vilket kanske kan lära henne att vara hemma lite mer om helgerna...

Jag är inte turk- jag är grek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vassego, här är Pratpinnen!