måndag 22 november 2010

Dagens Sanning

Öppna kontorslandskap är inte alltid av godo... Mina officebuddies har diskuterat Grey´s Anatomy i över en kvart och vid det här laget känner jag att min själ har krympt och mitt inre dött en smula. Det är bra människor annars, men i fråga om populärkultur är vi ungefär lika långt ifrån varandra som på sin 80-talstid synthare och hårdrockare.
 
I morrn ska jag få nytt uppdrag- otroligt spännande! Så då får jag klyva min tid i 2 st 50%- uppdrag, vilket är en bra utmaning för mig som är.... ska jag använda ordet ostrukturerad? Jag har även kvar ett gammal projekt, men det skall avslutas en kväll *jag, ett tyst kontor, en automat med anständigt kaffe. Det blir faktiskt inte alls så illa som det låter?* och sen ligga på is ett par månader. *Hoppas jag.... kan bli svårt att få ihop dygnets timmar annars*
 
Dagens sanning, tredje delen: min absoluta favoritsmak all times high är saffran. Jag ÄLSKAR saffran. Jag kan inte komma på en enda smaksatt grej som inte skulle funka i form av saffran? I södra Sverige har de inte alls samma saffranskultur (underligt nog. De ligger ju närmre kontinenten och borde alltså vara mer inne på saffran än min del av landet, men icke. Jag tror det är för att alla landskap bortom Småland är snåla!) så mannen i mitt liv har på sin höjd stött på saffran i lussebullar- lussebullar, inte lussekatter. Men visst heter det väl lussekatter??- och var i början av vår karriär ganska konfunderad över mitt strösslande med saffran i precis allting. Men han har vant sig och brukar inte opponera sig nämnvärt- det händer till och med han frågar efter nån av saffransrätterna!
 
Mina favoriter (förutom självklart lussekatter- helst Ömma Modrens! De innehåller mer mandelmassa och russin än vad de innehåller deg rent viktmässigt!=) är, i fallande skala:
 
* Saffranspannacotta med citrussallad
* Saffranssås till fläskfilé
* Saffranskyckling
* Paella
* Saffranssprit- skit samma vilken form, det är enda gången jag gillar sprit som inte är whiskey
* Saffransglass
 
Das war alles für den här gången. Thank you for listening, over and out....

8 kommentarer:

 1. Ja, det heter lussekatter och ja, det måste vara saffran i dem! Massor!
  Annars är jag dålig på att äta saffran, men i sås till fisk är det vansinnigt gott.

  SvaraRadera
 2. Öppna landskap skulle begränsa min arbetsförmåga då jag tyvärr har svårt att koncentrera mig och att "stänga" ljud ute.

  SvaraRadera
 3. Saffran - I love!
  Jepp, det heter Lussekatter.

  Är ingen stor vän av öppna landskap. Har iofs inte ens ett jobb, man har haft.
  Å då minns jag att jag inte tyckte det var så nedrans kul och Grey´s Anatomy vet jag knappt vad det är. Brukar se rubriker i skvallertidningar, tht´s it.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig, saffran i da shit och jävlar vad sugen jag blir när jag läser din saffrans-matlista. Kusar eller bullar?! Jag bakar mina som vanliga bullar med riven mandelmassa och riven vit choklad i....Mumsimums för lilla keggen;) Kram

  SvaraRadera
 5. Grattis till nya tjänsten/projekten! Hemligheten bakom att bli framgångsrikt är inte att som när man har eget rum att prata högt och låtsas vara i viktiga telesamtal. Nej i öppna kontorslandskap gäller det att alltid bära headset, mumla, bära en bärbar dator och gå fort!

  SvaraRadera
 6. Satt och bläddrade i en tidning tidigare idag, upp kommer en bild på ett förkläde men samma bild och text som din blogg bygger på. Tänkte genast på dig, kikade efter hemsidan och här hittar du förklädet.

  Nåt att önska sig i julklapp? Om du inte redan har den förstås. ;)

  SvaraRadera
 7. Jag har nog inte smakat saffran i ngt annat än lussekatter o lussebullar (hävdar bestämt att det är två olika saker. Lussebullarna är som en vanlig kanelbulle fast med saffransdeg och ingen kanel.). Men då är det ju gott iaf! :-D

  SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!