torsdag 22 juli 2010

I bakfyllans kölvatten.....

Gårdagen bjöd på en av de mest magnifika baksmällor jag nånsin varit med om.... Moget va? Det hemskaste i allting är när man vacklar ut från toaletten blek och tärd, och två små fina flickor tittar på mig och säger: Stackars mamma.... Vill du ha nånting, ska vi hämta nånting åt dig? Då ville mamman DÖ! Förklarade noggrant och väl att det inte var det minsta synd om mig *vilket bar mig emot. Jag ÄLSKAR när folk tycker synd om mig och påpekar det gärna och ofta om jag anser att jag inte får tillräckligt med medlidande* och att det var helt och hållet självförvållat, det var bara rätt åt mig och så här går det när man dricker för mycket. Men som de små änglar de är syntes det att de fortfarande tyckte synd om mig *ryser av skam*...

Idag mår jag betydligt bättre! Började dagen med havrepannkaka med färska hallon, eller rättare sagt med nektariner eftersom hallonen möglat (ett straff från gårdagen, de borde ha ätits redan då. Det enda jag åt igår var dock en QP från McDonalds kl 18 på kvällen) samt plöja igenom lite bloggar. Där fick jag två underbara tips!

Underbart tips 1: Lemon curd! Finnpajsaren hade gjort lemon curd, vilket KAN vara det godaste jag vet- speciellt ihop med hallon! Nu är det ju lite halvbökigt att göra- men här kommer det fina kråksången! Mannen i mitt liv, kemisten, han som inte kan laga mat om det inte får ta två timmar och innefatta ett detaljerat recept (vilket jag ju aldrig kan tillhandahålla eftersom jag inte använder dylika) är fena på lemon curd! För att lyckas med lemon curd måste man nämligen följa receptet till punkt och pricka, ta den tid det behöver samt vara ytterst tålmodig.... Tada! Nu vet jag vad min sambo gör ikväll=)

Underbart tips 2: Nina PX har loppisfyndat. Nu ska ju jag/vi/cirkus QfE till svärisarna i helgen- och där finns den mest underbara lilla Stadsmission! Vet inte hur många fina saker jag fyndat där! På nåt sätt verkar det som att det är i småstäderna de bästa grejerna finns? Tyvärr har vi ju, pga en liten planeringsmiss med takboxen (Ömma Modren och Flygande Holländaren ville använda sin själva bara för att de har semester i två veckor? Duh? Vi då? Betyder det här att vi måste skaffa EGEN takbox?!) inte så mycket eller rättare sagt ingen plats i bilen för loppisfynd, men Dr Evil ska ju ner dit med en släpkärra om ett par veckor så han kan ju ta med sig mina fynd då om inte annat! *Vi ska packa lätt den här gången eftersom vi i princip fyller bilen med oss själva och Canis Domesticus.... En BMW 130 är inte gjord för att frakta familjer i, den är gjord för en ensam person med tid, pengar och intresse som fraktar på sin höjd golfklubbor samt långbenta blondiner.... Dr Evil KAN ha halkat på fel spår därnånstans när han i sin fina bil började lasta in näbbiga pubertetsbarn med leriga skor, håriga hundar med slemsnopp som lämnar spår på sätet, samt missat kravspecen på den svala blondinen och istället släpat hem en kortbent, ilsken, igelkottstaggklippt brunett! Men det får stå för honom!*

Långt inlägg. Hade en del att skriva av mig efter gårdagen bloggbrist. Jag är tamejfan BEROENDE av att skriva varje dag?! Och nu när jag inte ens jobbar med det så blir det än värre? Är det nån mer än jag som lider av detta?

1 kommentar:

  1. Ja orkar inte hellter följa recekt... Ja gav er 3/4 citron. Ja vill oxå ha Lemon Curd =(

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!