onsdag 28 juli 2010

Mina nerver?!

Jag lider av väldigt lite tålamod. Extremt lite tålamod. Dessutom är jag världens största hönsmamma och ser faror i allt, allt, allt och tror ungefär 8 gånger om dagen att nåt av mina barn precis var på gränsen att dö av nånting. Antar att det var högre makters lilla utspel av humor att då ge mig Odd Molla som barn?

I allmänhet är det inga större problem med Odd Molla. De flesta märker inte hennes lilla bokstavsåkomma, utan ser en glad orädd tjej med mycket energi och humor.

Vad man främst märker det på är hennes oförmåga att ta instruktioner... Och här är det ju faktiskt upp till mamman att underlätta hennes vardag och klargöra instruktionerna, något som inte alltid är så lätt som det låter?

- Molla, kan du vattna blommorna på balkongen [här har jag avgränsat området vad hon ska göra. Just blommorna på balkongen. Inte blommor rent allmänt- det skulle lika gärna kunna vara de i skogen som de i vår lägenhet] Glöm inte att vattna blommorna längst upp. [Med längst upp menar jag dessa- de som står längst upp på hyllan]


- Va?

- Glöm inte blommorna längst upp!

- Va?

Nu får storasyster ett raseriutbrott- hon har nämligen lika mycket tålamod som sin mor.

- Men för i HELVETE kan du vattna blommorna längst upp?!?!

Molla tittar frågande.

- Men varför ska jag vattna blomman längst upp, vattnar man inte på jorden??

Jag förklarar att hon har rätt, man vattnar jorden och inte blomman. Sen visar jag blommorna hon inte får glömma. Hon frågar om hon ska använda vatten (!)...

Fem minuter senare hittar jag henne balanserande på en brassestol medan hon vattnar sagda blomma, något som går alldeles utmärkt stående på golvet. Tilläggas bör att vi bor på andra våningen med asfalterad garageuppfart nedanför.

-Molla... gå försiktigt, försiktigt ner från stolen. Ta det bara lugnt. Håll i mig. [Barn nere] Du får aldrig nånsin stå på den mer! Förstår du? Man kan inte stå på såna!

- Ok! *soligt leende. Rynkar sen pannan* Varför?

Jag bryter ihop. Är det ok att dricka whiskey till lunch? Börjar inte skolan snart så jag kan vila upp mig?

2 kommentarer:

  1. Självklart är det ok att dricka whiskey till lunch, nöden har liksom ingen lag;) I kväll blir det Elvis-visning, bara för dig;) Kram

    SvaraRadera
  2. Alkohol till frukost är ett måste för att överleva en semester med barn väl?

    SvaraRadera

Vassego, här är Pratpinnen!